Експеримент зі спробую навчити дельфіна говорити закінчився жахливою трагедією

Загублений світ

Цей випадок піднімає питання про етичність проведення експериментів на тваринах...

Якось Маргарет Хоув, у своєму інтерв’ю відомому телеканалу, розкрила приголомшливі деталі експерименту, проведеного її колишнім керівником, науковцем Джоном Лілі.

Лілі прагнув з'ясувати, чи можна навчити дельфіна говорити та розуміти людську мову. Піддослідного дельфіна звали Пітер. Маргарет, яка була асистенткою вченого, погодилася жити з дельфіном у спеціально обладнаному будинку, де могла перебувати з ним 24 години на добу протягом 10 тижнів. Проте, неочікувано для всіх, експеримент прийняв непередбачуваний поворот — Пітер закохався у Маргарет, а вона ... вступила з ним в інтимні стосунки.

«Було просто легше піддатися і дозволити цьому статися. Він був дуже лагідний, дуже ніжний. Це було сексуальне бажання з його боку, а я не сприймала це надто серйозно. Я зробила це аби краще пізнати Пітера», - розповіла Маргарет Хоув, учасниця експерименту з дельфіном.

Навчити Пітера говорити так і не вдалося. Після завершення експерименту Маргарет переїхала і вийшла заміж. Однак, те, що для неї було лише експериментом, для дельфіна стало справжнім почуттям. Пітер почав тужити, захворів і буквально через кілька місяців після від'їзду Маргарет помер.

Чи дійсно дельфіни набагато розумніші, ніж усі думають? І чому все ж таки не можна проводити експерименти на тваринах? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про дивні експерименти у нашому сюжеті. Дивись відео «Загубленого світу» вже зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше