Британське оповідання-пророцтво: трагедію Титаніка з моторошною точністю описали за 20 років до катастрофи

Загублений світ

Співпадало майже усе, але автор не повірив у своє ж передбачення і загинув на лайнері…

15 квітня 1912 року потонув найбільший та найшвидший британський круїзний лайнер Титанік. А у 1892 році, за двадцять років до трагедії, британський публіцист та журналіст Вільям Томас Стід написав оповідання «Зі старого світу у новий». У ньому він описав зіткнення лайнера з айсбергом, яке з дивовижною точністю повторилося рівно через 20 років.

Крім того, лайнер із оповідання, як і Титанік, мав три гвинти, міг перевозити три тисячі осіб, але не мав достатньої кількості рятувальних човнів. Навіть прізвища капітанів були однакові! За іронією долі, Стід сам не повірив у власне передбачення і опинився на тому злощасному рейсі.

Але як письменник зміг так точно описати те, чого у той час ще не відбувалося?

«Фізики зараз підійшли до розуміння того, що можливо існує єдине інформаційне поле. І з точки зору математики, і з точки зору фізики час – це не щось, що рухається прямолінійно та рівномірно. Ні! Час він, умовно кажучи, існує одночасно. Прямо зараз є і майбутнє і минуле. Отримати доступ до інформації в іншому часовому вимірі можливо через так звані кротові нори або через інші математичні моделі», - каже футуролог Андрій Длігач.

Пророцтво Вільяма Томаса Стіда далеко не єдине щодо Титаніка. Хто ще й як передрік загибель лайнера, а головне – як автори пояснювали появу своїх творів дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Дивитись більше