Британка, яка казала, що вона - перероджена жриця бога Осіріса, допомогла розкрити чимало єгипетських таємниць

Загублений світ

Що це – випадковість чи містика?..

Фараон Сеті І здійснив переворот в єгиптології через 3,5 тисячі років після власної смерті. Все почалося із заяви британки на ім’я Дороті, яка казала, що з нею спілкується сам фараон. І просто неймовірно, але історикам довелося їй повірити, адже вона почала показувати місця досі невідомих археологічних скарбів. А ще розказувала якими вони були за часів правління Великого Сеті І.

У три роки Дороті Іді впала зі сходів і знепритомніла. Коли батьки викликали лікаря, йому лише залишалося констатувати смерть дитини. Але раптом сталося диво – дівчинка прийшла до тями і заговорила давньоєгипетською мовою. Також вона почала поводити себе дуже дивно і благати батьків повернути її додому, проте говорила вона далеко не про лондонський дім, описуючи місце, як великий будинок з білими колонами та пишними садами.

Одного разу, аби відволікти дівчинку від її фантазій, батько взяв дитину до британського музею. Дороті шокувала єгиптологів – вона точно переказала послідовність стародавніх ритуалів древніх єгиптян, описи яких ніколи не публікувалися у пресі. Один із тогочасних видатних єгиптологів Уолліс Батч вирішив дізнатися у дівчинки, що саме їй відомо і був шокований.

Вони разом читали ієрогліфічні написи в стародавніх книгах та списки фараонів прадавнього Єгипту. Неймовірно, але те, що науковці пізнавали десятиліттями десятирічна Дороті запам’ятовувала феноменально швидко. Уолліс тоді казав своїм колегам – схоже, що дівчинка лише пригадує прочитане.

З плином часу Дороті Іді не припиняла шокувати вчених єгиптологів. Наприклад, побачивши у пресі фото щойно віднайденого храму Осіріса в Абідосі, вона у деталях описала, яким він був три тисячі років тому. Згодом дівчинка зізналася, що у снах постійно бачила фараона Сеті І, який розповідав їй таємниці її минулого життя, де вона була жрицею на ім’я Бентрешид саме у віднайденому храмі Осіріса. І це далеко не єдине, чим Дороті приголомшувала вчених аж до самої своєї смерті.

Подробиці приголомшливої історії, яка стоїть за відкриттям найзагадковішої цивілізації в історії людства дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Дивитись більше