Подорожі до космосу стають реальністю: готелі для космічних туристів вже знаходяться на орбіті

Україна сьогодні

Їх запустили туди ще у 2006 році…

Чи скоро можна буде літати на Марс чи Місяць на пару днів з ручною кладдю? Хоча точна дата ще невідома, цей час стрімко наближається. Компанії активно працюють над створенням умов для космічного туризму, і одним з найцікавіших напрямків є розробка космічних готелів для мандрівників.

З'ясувалося, що космічні модулі, які можуть використовуватися для житла на Марсі або Місяці, вже відправлені у космос. Перші такі модулі з'явилися на орбіті ще у 2006 і 2007 роках. А в їхній розробці брала участь воєнно-промислова компанія Lockheed Martin.

«Ці готелі майбутнього виглядають космічно і мінімалістично», - сказав ведучий проєкту «Україна сьогодні», коли представив їх українському глядачу.

Вчені пояснюють, що модулі не потребують побудови в космосі, оскільки вони здатні автоматично розкладатися прямо у відкритому просторі. Це значно зменшує ризики втрати під час запуску та дозволяє легко транспортувати їх на орбіту.

Такі технології роблять космічні подорожі ще на крок ближчими до реальності. Тож, можливо, вже скоро ми зможемо подорожувати на інші планети так само легко, як і по Землі.

Проте найголовнішим для науковців досі лишається питання – чи існує життя на інших планетах. І хоча вони задаються ним вже багато десятиліть, зараз дослідження розгорнули з новою силою. Чому? Відповідь дивись у випуску проєкту «Україна сьогодні» просто зараз:

Читай також:

Новини

Всі новини
У 2019 році TikTok став найпопулярнішим застосунком у світі, але він й досі зберігає в собі безліч таємниць…
Інновації в галузі безпілотних апаратів, вже не виглядають як далеке майбутнє…
На сьогодні ШІ ще далеко до автономного саморозвитку, проте…
Дивитись більше