Як змінилась українська армія за рік

Спецкор

Армія нова, але зі старим озброєнням! Новинки передають щотижня, але вояки їх упритул не бачать. Строковиків ловлять по дискотеках, але за звітами військкоматів казарми переповнені. То що ж все таки робиться в армії?

Наступного року на армію виділять більше грошей із бюджету. Зброю дедалі частіше постачають приватники і це плюс. Однак, працювати із державою невигідно і це мінус.

Українська армія переоснащує систему зв’язку. Цю подію називають ледь не подією року. Відповідний меморандум Україна підписала із турецькою компанією.

Як українським військовим спостерігачам жилося на Донбасі

П’яту частину бюджету наступного року планують витратити на переозброєння. Це приблизно 16 мільярдів. Експерти кажуть, що витрачатися потрібно на ракетні системи стримування ворога. Частина грошей піде і на ремонт старої техніки, серед якої заплановано модернізацію винищувачів СУ-27. Решту витратять на нове озброєння. Торік фінансування пробуксувало.

Важливий проект нового року – танки Оплот, які вже давно постачаються закордон, проте і досі не доходять до нашого війська. Виготовлення танку займає 19 місяців. Це означає, що танки ми отримаємо у 2019-2020 роках.

Як склалися долі тих, хто вийшов з полону

Кажуть, цього року до війсь поставили лише 2-3% нової техніки. На передовій її побачити майже неможливо.

Бійцям з інвалідністю дозволять служити у Збройних силах

Більше новин дивіться у Спецкорі на 2+2.

28122025
Світ стоїть на порозі одного з найбільш енергетично потужних періодів десятиліття. Після року Змії, який зазвичай спонукає до роздумів та стратегічного планування, 2026-й вривається з динамікою, що не терпить зволікань.
Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.