Як розподілять бюджет країни цього року

Спецкор

Кому дістануться в пору виборів найліпші шматки бюджетного пирога – розкаже Спецкор на 2+2.

Мільярд гривень на фонд президента Порошенка, ще мільярд – на підтримку курячого бізнесу агромагната Косюка. І все це під розмови про фінансову скруту у державі. У Верховній Раді вже обговорюють бюджет наступного року.

Щороку ухвалення бюджету відбувається в один і той самий спосіб: у залі говорять про державні інтереси, а тим часом у кулуарах шепочуться про те, хто цього разу найглибше запустить руки до державної скарбниці.

У столиці виміряють рівень шкідливих речовин у повітрі за допомоги пересувної станції

Депутат з президентської фракції Іван Вінник навіть зразу не повірив, що в бюджеті мільярд гривень записали на фонд Президента. Однак потрібний рядок таки знайшовся у таблиці, в якій вказують, що з'явилось у бюджеті перед другим читанням. Шкільні автобуси та басейни від фонду Президента, Інтернет у сільських школах – усі ці добрі справи коштом платників податків, але від імені Президента, бюджетний комітет схвалив.

Фонд Президента Петро Порошенко створив своїм Указом лише два тижні тому. Щоправда, в Указі йдеться про гранти для молодих вчених. А в бюджеті, крім освітніх проектів, з'являється ще один пункт: про компенсації населенню комунальних тарифів через податкові пільги.

Бій з пияцтвом за кермом: чи будуть ефективні нові заходи покарання 

Депутати з бюджетного комітету кажуть: витрати на президентський фонд з'явились в останній момент і майже не обговорювались. На що саме підуть гроші президентського фонду, достеменно не знають. Однак сподіваються, що не на передвиборчий піар.

А біля Верховної Ради тим часом розгулюють гігантські курчата. Перехожим роздають листівки, де просять їх знову щедро підтримати з бюджету. Так активісти глузують з аграрних дотацій – мільярд гривень знову має дістатись мільярдеру Юрію Косюку. Його бізнес – курятина – і без дотацій дуже прибутковий. Однак вже кілька років поспіль "курячу імперію" соратника Президента підгодовують ще й з кишені платників податків.  

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 

Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше