У Херсоні спалюють шини біля житлових будинків

Спецкор

Упритул до промзони стоять житлові будинки, де люди відверто шаленіють від нестерпного смороду і просять чиновників припинити діяльність підприємства.

Чорний густий дим та ядучий сморід. Ні, це не пекло. Так розпочинається ранок для мешканців будинків, що межують із промисловою зоною. Територію колишнього заводу зараз орендують приватні підприємства. І звідти постійно дме нестерпний сморід паленої гуми.

"З 22 до 6 ранку з труби валить густий чорний дим. Раніше було спалювання просто відкритим способом. Це пекло", – каже Юрій Балицький, житель Херсона.

Люди відверто шаленіють від нестерпного смороду і просять чиновників припинити діяльність підприємства.

"Цей дим, кіптява оця, задуха, вона лізе в кожну щілину, просто неможливо дихати", – обурюється Валерій Долина, житель Херсона.

Шини підприємці спалюють тільки вночі, кажуть люди. Вони вже засипали скаргами місцевих чиновників та екологів. І так триває вже третій рік. Люди від того, за якими правилами працює державна екологічна інспекція, приголомшені.

В Україні вперше судяться через псевдонауку

Щоби зайти в промислову зону з перевіркою, за законом мають узяти дозвіл у регуляторній службі в Києві, кажуть в екологічній інспекції. А потім ще й попередити керівника підприємства. Тож, коли нарешті потрапили на територію, спалювання не побачили. Працівники Херсонської держекоінспекції встановили, що підприємство не працює, та всі печі перебувають на реконструкції.

Директорка одного з підприємств, на яке скаржаться люди, каже: дим із саме їхньої труби йшов лише кілька разів. А більше винуваті сусіди-орендатори. Вони теж палять і шини, і руберойд, тож сморід пре не тільки від їхнього підприємства. Зараз вони печі переробляють, і шини на альтернативну енергію тепер палитимуть цілодобово. Запевняють: смердіти не буде.

Після скарг від людей на підприємстві пообіцяли, що працюватимуть тільки після того, як повітря перевірить спеціальна лабораторія. Люди ж налаштовані боротися, поки їхні сусіди-хіміки не зупинять небезпечне виробництво.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 


Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше