Скільки коштуватимуть київські садочки для не киян

Спецкор

З нового року ходити до державних садочків безкоштовно зможуть лише кияни. Скільки доведеться платити іншим, дізнавайтесь у матеріалі.

Завідувачів дитсадків у райуправліннях освіти вже попередньо ознайомили з рішенням Київради. Цей документ із довжелезною назвою в побуті називають "Гроші ходять за дитиною". Згідно з ним, не київська дитина до комунального садочка зможе піти лишень за гроші. Доведеться сплачувати базовий фінансовий норматив. Він вираховується за спеціальною формулою. Попередньо це 2500 гривень на місяць.

Столичні чиновники аргументують тим, що садочки фінансуються з міського бюджету, тому за дітей приїжджих заплатить влада, звідки вони приїхала, або ж самі батьки.

За підрахунками, до столичних садочків нині ходить до 13-ти тисяч не зареєстрованих у Києві дітей. Чимало привозять із передмістя, яке активно забудовується. 

Чи будуть платити за дітей, батьки яких возять до Києва, влада Вишневого, Борщагівок, Ірпеня? Там не відповідають, мовляв, не можуть коментувати рішення Київради.

На Волині через бездоріжжя машина швидкої допомоги не могла дістатися до хворої

У столичній адміністрації наголошують, що зареєструватися нині не складно і зробити це можна, навіть, в орендованих квартирах. Однак, до кінця цього року планують вирішити питання, щоби в батьків не киян, які офіційно працюють у столиці і платять податки, дітей до садочків теж брали безкоштовно. 

Решта ж укладатиме тристоронній договір – із дошкільним закладом і райадміністрацією, де будуть прописані права, обов’язки, і те, що робити з дитиною, коли батьки перестали платити.

"Гроші ходитимуть за дитиною " з нового року. Дітей, що вже ходять до садка це не стосуватиметься.

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 


Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше