ДСНС перевіряє готовність бомбосховищ у різних містах України до воєнних умов

Спецкор

Спецкор на 2+2 також вирушив з’ясувати, чи є вільним доступ до укриттів та бомбосховищ у різних містах.

Сьогодні та завтра українців лякатимуть сиренами та хаотичними переміщеннями пожежних машин. Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірятиме готовність у воєнних умовах. Усі деталі навчань – засекречені.

Звуки сирени зараз заборонені у Києві, щоб не лякати людей. Та якщо сирена таки волає, треба дивитися телевізор або читати смски на мобільному, кажуть в ДСНС:

"Є сирени, які знаходяться на вулицях. Є сирени, які знаходяться на підприємствах. Сирена – це сигнал "увага всім", який означає, що треба увімкнути радіоприймач або телевізор і отримати інформацію про те, що сталося і що треба робити".

А це нарада на рівні міністрів і керівників ДСНС. Переростає у секретну: обговорюють, як привести до ладу усі об’єкти цивільного захисту на час воєнного стану.

Чорнобильська зона: як відновлюється природа

У вівторок рятувальники усієї країни починають дводенні командно-штабні навчання. Окрім сховищ, перевірять системи сповіщення та евакуації, наявність засобів персонального захисту. 

Усе під контролем, запевняють в державній службі надзвичайних ситуацій. За потреби усі 4,5 тисячі київських укриттів обіцяють відкрити швидко. В разі, якщо буде отримана команда по приведенню в готовність цих сховищ і запуск їх до роботи, надається година і протягом години ці сховища відкриваються.

Знімальна група програми Спецкор на 2+2 також вирішила з’ясувати, чи є вільним доступ до укриттів та бомбосховищ у різних містах України. Подробиці дивіться у сюжеті!

Більше новин з понеділка по п'ятницю о 18:15 у програмі Спецкор на 2+2. 




Новини

Всі новини
18072022
Спецкор
Нині в Україні працюють організації, де можна пройти тестування зі знання української мови…
24022022
Спецкор
Скільки потрібно коштів на такий альтернативний вид обігріву…
24022022
Спецкор
Головне правило – не панікувати, адже саме на паніку й розраховують наші вороги…
23022022
Спецкор
У столиці опублікували брошури для мешканців з покроковим планом дій…
23022022
Спецкор
Під час спеціального випуску журналісти повідомлятимуть найактуальнішу хроніку подій...
22022022
Спецкор
Раніше загарбники створювала провокації виключно катерами та кораблями ФСБ…
Дивитись більше