Викладач мінно-вибухової справи Віталій Галіцин потребує допомоги

Допомога

Номер картки ПриватБанку 4149 4978 4543 4424 Галіцина Людмила Владиславівна (мати)

Полковник запасу Віталій Галіцин добровольцем поїхав на Донбас навчати вояків мінно-підривній справі. За іронією долі - підірвався у замінованій машині і повернувся із зони АТО - незрячим.

Під час спецоперації, деталі якої поки що Віталію розголошувати не можна - загинув його найкращий друг - "Кузьміч". Саме він, як стверджує Віталій взяв на себе основну силу вибуху і врятував інших бійців. Це був один із найавторитетніших і найпрофесійніших вояків Азову, якого поважали не лише "свої", а й ворог.

"Це був добровольчий батальйон, якраз найжарчий місяць у сучасній історії України – це серпень 2014 року. Через 10-15 хвилин після цього акту всі сепарські сайти гриміли, що убрали Кузьміча. І на той час - на 26 серпня – це була дуже велика перемога для них", - згадує Віталій.

Мати бійця Людмила Галіцина дізналася, що її син пішов в АТО вже після поранення.

"Це був шок, лежало тіло все чорне, в осколочних пораненнях і тільки два білих тампони на очах… Ви знаєте, я зібрала усю силу в кулак, я не мала права плакати", - розказує матір. Попри те, що Віталій зовсім не бачить, його мати дозволяє собі пускати сльози лише, коли той спить. Вона усіляко відволікає його від тих страшних подій і в той же час - тримає в курсі того, що відбувається на фронті.

Сьогодні Віталій не може всидіти вдома і вже незрячим продовжує викладати курсантам мінно-вибухову справу.

"Ділиться бойовим досвідом, в нього він дуже багатий: і Ірак, і територія України, і склади. Він користується авторитетом серед людей, які навчаються", - каже командир загону підготовки кінологів Валентин Чорний.

Але найдивніше, каже мати Віталія - те, що її син вже майже рік не може отримати інвалідність. У Мінсоцполітики кажуть, що вже знають про історію Віталія Галицина. А усі складнощі із збором необхідних документів -для отримання необхідного статусу - пов'язують із нещодавною зміною законодавства.

За кілька тижнів у Віталія чергова операція на лівому оці, яка може частково відновити зір бійцю. І, якщо знайдуться на неї кошти - чоловік назавжди зніме чорні окуляри і побачить світ у звичних йому кольорах. Разом ми можемо йому допомогти.

Новини

Всі новини
05122018
Допомога
Українські лікарі зізнаються, що не в змозі допомогти жінці. Надія є, але лише на "закордон".
08102018
Допомога
Лікарі кажуть, що у Павла поки що є надія на операцію, але її необхідно робити якомога скоріше.
26092018
Допомога
Врятувала десятки бійців, от тільки себе вберегти не змогла. Нині дівчина бореться із важкою недугою та потребує допомоги небайдужих.
17092018
Допомога
Після поранення у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.
29082018
Допомога
Він наводив жах на окупантів коли боронив Батьківщину на фронті, але після поранення, у 2015 році життя воїна перетворилося на суцільне пекло.
21082018
Допомога
Хлопчик не може дихати самостійно. Однак в Україні таких операції не проводять, і єдина надія батьків на клініку в Німеччині.
09082018
Допомога
Дівчинка страждає на дуже рідкісну генетичну недугу, що вражає центральну нервову систему. Такі діти, зазвичай, не доживають до 10 років. Утім, Арина має шанс. Це надзвичайно дороге пожиттєве лікування.
07082018
Допомога
У дитини виявили пухлину, хвороба прогресує дуже швидко, а українські лікарі безсилі.
Дивитись більше