Реальні вибухи серед столиці, бійки на майданчику, омолодження акторів - цікаві факти про зйомки серіалу ПЛУТ

Плут

У першому сезоні глядачі побачать 16 епізодів...

16 серпня о 21:30 на каналі 2+2 відбулася прем'єра гостросюжетного детективного серіалу «Плут» про колишнього ув'язненого, який звільнившись з в'язниці, стає співробітником поліції.

Головні ролі в детективі виконали: Андрій Клименков, Дмитро Паламарчук, Маріанна Дружинець, Артем Мяус, Заза Чантурія, Світлана Гордієнко, Максим Даньшин та інші.

Як знімали серіал, хто з акторів ризикував життям заради ефектних кадрів?

На якому боці опинишся ти?

Головний герой серіалу - спритний, хитрий і відчайдушний колишній в'язень на прізвисько Плут. Переживши втрату близьких, бандитське юнацтво і роки в тюрмі, він отримує унікальний шанс - почати життя з чистого аркуша. У цьому йому допомагає друг дитинства Андрій, який тепер працює начальником оперативної частини столичного відділення поліції. За підробленими документами, він повністю змінює біографію Плуту, і той стає «оперативником Станіславом Бойком» - їхнім спільним, раніше загиблим, другом.

Як поліцейський, Плут виявляється людиною Честі - завжди допомагає слабким і беззахисним, рятує жінок і дітей, цінує правду і справедливість. І здається, у нього є все, щоб остаточно зав'язати з кримінальним минулим.

Але в опервідділ він влаштовується не тільки з благородною метою, допомогти другу зловити небезпечного злочинця... Плут планує скористатися становищем, щоб підібратися до корупціонера, на ділянці якого він колись заховав вкрадені діаманти. Що вибере Плут: продовжити шлях злочинця чи залишитися на боці закону?

«Плут - не герой в класичному розумінні. Однозначно назвати його позитивним або негативним персонажем складно, - розповідає актриса Маріанна Дружинець. - Він складний, непередбачуваний. А за такими персонажами цікаво спостерігати».

Головна роль - випробування на міцність

Плута в серіалі зіграв український актор Андрій Клименков, для якого це перша головна роль у багатосерійному проекті. За три місяці зйомок йому довелося пройти справжню бійцівського школу і зіграти в десятці видовищних екшн-сцен.

«Найскладніша бійка була у фіналі зйомок. Ми повинні були не тільки правильно відпрацювати всі удари, техніку, а й відіграти драматичну частину історії. Цю сцену знімали близько шести годин!» - розповідає Клименков.

Щоб виконати всі трюки без допомоги дублера, актор кілька тижнів провів у тренувальному залі. А на майданчику його консультував відомий каскадер Дмитро Рудий, на рахунку якого сотні українських проектів, а також зйомки в голлівудському фільмі «300 спартанців». Крім того, в проекті брали участь піротехніки і експерти зі зброї.

Маленька Одеса у столиці

Серіал знімали в Києві та області, всього було задіяно понад 90 локацій: занедбані заводи, вже не працюють СІЗО, лікарні, морги, клуби і незвичайні приватні будинки. У столиці довелося шукати і колоритні, затишні одеські дворики, адже саме там, на узбережжі Чорного моря, починався шлях головних героїв.

За словами продюсерів, справжнім викликом для них став пошук локацій для екшн-сцен. Захвати, штурм будівлі зі спецназом, погоні, бійки, масштабні перестрілки - адреналін на знімальному майданчику зашкалював!

«Влаштувати вибух посеред столиці не так просто, - зазначає продюсер серіалу Дмитро Сафановський. - Підготовка до таких сцен займає кілька днів. Перш за все локейшн-менеджер повинен отримати у столичних органів дозвіл на зйомки і перекрити жваву дорогу на, щонайменше, 5 годин. Паралельно йде підготовка всіх департаментів. А на саму сцену для страховки завжди приїжджають швидка допомога і пожежна машина».

Рецепт молодості

«Минуле визначило долю Плута. Він зробив помилки, через які потрапив до в'язниці, став жорсткішим в словах і вчинках, був змушений вибрати життя поза законом. Тому ми не могли не показати періоди його дорослішання», - розповідають творці серіалу.

Щоб відзняти ці кадри, акторів «омолодили» майже на 10 років. На допомогу приходив - грим і костюми.

«Це, напевно, один з найскладніших, але цікавих моментів для мене. Тільки в кіно ти можеш повернутися на 10 років назад. Справжня машина часу в дії», - говорить Артем Мяус.

Втеча в невідомість

В основі серіалу дійсно непроста чоловіча історія, але, як і в житті, без жінки нікуди», - зазначає Маріанна Дружинець. Її героїня Олена - давня подруга Плута.

Після довгих років у в'язниці він вривається в її життя несподівано і перевертає все з ніг на голову. Щоб врятуватися від бандитів, які переслідують Плута, Олена повинна бігти з ним з Одеси до Києва, а після - берегти його таємниці і справжнє ім'я. «Олена потрапляє у вихор і кримінальних, і романтичних пригод. Кінцівка її історії здивує всіх».

Loading...

Кримінальні пригоди, любовні драми, заплутані розслідування і відчайдушна спроба втекти від свого минулого - в детективному серіалі «Плут» з понеділка по четвер, о 21:30, на телеканалі 2+2.

Джерело: TV-ПАРК

Новини

Всі новини
27112023
Плут
28 листопада о 20:00 на телеканалі 2+2 вийде другий сезон гостросюжетного серіалу…
24112023
Плут
Другий сезон серіалу знімали вже після повномасштабного вторгнення росії…
17112023
Плут
Також дівчина поділилася, як намагається жити своє теперішнє життя...
13112023
Плут
Про кмітливого й наполегливого відчайдуха на прізвисько Плут…
Дивитись більше