В Україні почалася мобілізація підлітків як хлопчиків, так і дівчат: нові вигадки пропаганди рф

Обережно! Фейк

Мета таких фейків проста і очевидна — дегуманізувати українців…

Усі інформаційні війни мають на меті викривити реальність, і в цьому напрямку російська пропаганда досягла нових вершин. На російських телеканалах постійно з’являються фейк про те, що в Україні нібито мобілізують підлітків і не лише хлопців, але й дівчат.

Один із пропагандистських «шедеврів» — відео, яке російські ЗМІ активно демонструють своєму глядачу. На ньому показано бойові дії та підлітка, який грає за комп'ютером у відеогру, після чого голос за кадром промовляє: «Ти вже не дитина. Ігри закінчилися». Однак правда полягає в тому, що це відео — не що інше, як реклама комп’ютерної миші американського бренду Logitech G. Ролик був опублікований на YouTube ще у 2018 році. Але для кремлівських пропагандистів це не стало перешкодою, вони просто наклали свій текст і додали нарізку відеофрагментів із непов'язаних між собою відео там, де нібито показані бійці ЗСУ. Також вставили відео з трейлера популярної гри Call of Duty.

Мета таких фейків проста і очевидна — дегуманізувати українців, зображуючи їх злочинцями, які використовують дітей у бойових діях, що є тяжким воєнним злочином.

Більше подробиць у відео проєкту «Обережно! Фейк»:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Основа радянської космічної програми – це український інтелект…
В майбутньому, коли Україна переможу росію, зірки рф будуть виправдовуватися, але…
Додаткового розмаху додають провідні кремлівські пропагандисти…
Дітей вчать за російськими підручниками, де подається спотворена історія…
Широку інформаційну кампанію проти України рф розгорнула після 2014 року …
Дивитись більше