Реальність «вєлікого» російського флоту: розкриваємо історичні міфи та фейки

Обережно! Фейк

Навмисне затоплення кораблів, боягузтво адміралів та повне фіаско у битвах…

Уявлення про «вєлікій» російський флот, зароджений у XVIII-XIX століттях, є предметом національної гордості для росіян. Вони так його вихваляють, що забувають про усі інші проблеми в країні. Але чи є чим пишатися насправді? Звернемося до історії, яка і розвінчає усі міфи та фейки росії.  

Росіяни вважають, що їхній морський флот був на висоті своєї слави під час війни з Туреччиною. Але у 1853 році на допомогу останнім прийшли британські та французькі броньовані пароплави. І «відважні» російські адмірали, хоч і раділи чисельній перевазі, побоялись вивести свої вітрильні та дерев'яні кораблі на бій. Російський флот виявився марним без попутного вітру. І замість того, щоб боротися, флот росії був затоплений командуванням у Севастополі.

Під час російсько-японської війни на Далекому Сході флот росії знову зіткнувся зі своєю власною неспроможністю. Навіть із чисельною перевагою, кораблі не виходили з порту, що дозволило Японії здобути домінування у морі. А експедиція балтійської ескадри лише поглибила розлад – під Цусімою відбулася справжня катастрофа: 21 російський корабель було потоплено, а сім взято в полон японцями.

«Слава руських моряків», як бачимо з історії, - міф. «Вєлікій» російський флот не вступив в жодну вирішальну битву. Ці історичні події розкриваються як великі розчарування, а не об'єкти національної гордості.

Більше про «досягнення» «вєлікого» російського флоту – у проєкті «Обережно! Фейк» просто зараз:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Реальність значно відрізняється від офіційної російської версії подій…
Дивитись більше