Продають серця, кістки та очі українців Заходу: нові фейки рф про «чорну трансплантологію» в Україні

Обережно! Фейк

Нібито цей ринок контролюється урядом і західними кураторами…

Росія знову вдалася до поширення фейків, намагаючись дискредитувати Україну та підірвати довіру українців до свого уряду, армії та західних партнерів. Один з останніх прикладів – вигадана історія про процвітаючу торгівлю органами українців в обмін на західну допомогу.

За версією російських пропагандистів, в Україні існує ціла індустрія «чорної трансплантології», яка нібито контролюється урядом і західними кураторами.

«Цілий вагон людських органів у червні пообіцяли відправити в одну із краї НАТО. Заходу продають серця українців, їхні кістки та навіть очі», - стверджують російські пропагандисти.

Ця жахлива брехня має на меті посіяти серед українців страх та недовіру. Однак очевидно, що такі заяви є частиною інформаційної війни, спрямованої на деморалізацію населення. Російські пропагандисти хочуть переконати людей, що уряд Києва готовий жертвувати життями своїх громадян заради фінансової підтримки з боку Заходу. За їхнім сценарієм, українці начебто вирощуються як в інкубаторах лише для того, щоб потім стати «матеріалом» для західних країн.

Росія вже давно використовує подібні методи дезінформації, спрямовані на дискредитацію України як на міжнародній арені, так і всередині країни. Проте такі фейки легко розвінчати, адже вони  не мають під собою жодної реальної основи.

Більше абсурдних російських фейків про Україну дивись у відео проєкту «Обережно! Фейк» просто зараз:  

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Основа радянської космічної програми – це український інтелект…
В майбутньому, коли Україна переможу росію, зірки рф будуть виправдовуватися, але…
Додаткового розмаху додають провідні кремлівські пропагандисти…
Дітей вчать за російськими підручниками, де подається спотворена історія…
Широку інформаційну кампанію проти України рф розгорнула після 2014 року …
Дивитись більше