Міф про російську космічну наддержаву: чому без українців Гагарін не полетів би за межі Землі?

Обережно! Фейк

Основа радянської космічної програми – це український інтелект…

Протягом більш ніж двадцяти років нас намагаються переконати, що росія є потужною космічною державою, однак значна частина радянських космічних досягнень належить Україні. Незважаючи на те, що рф привласнила всі космічні звершення СРСР, фактична основа радянської космічної програми – це український інтелект та виробничі потужності.

Перший супутник Землі, політ першої людини в космос, а також вихід людини у відкритий космос – всі ці досягнення були б неможливі без ключової фігури космічної програми – Сергія Корольова. Він народився в Житомирі, навчався в Одесі та Києві, й завжди вважав себе українцем. Корольов не лише керував запуском супутника, але й писав наукові роботи українською мовою.

Під керівництвом іншого українця, Михайла Янгеля, радянська програма ракетобудування зробила великий прорив. Саме Янгель реформував розробку міжконтинентальних балістичних ракет. Його наступник – Володимир Челомей, ще один українець, став автором знаменитої ракети-носія «Протон», яка й досі використовується в космічній програмі.

Не можна не згадати й Валентина Глушка, який був творцем двигунів для космічних кораблів «Восток», «Буран» та «Енергія». Він також народився в Україні й активно працював над розвитком радянської космічної техніки.

До космічної програми було залучено понад сотню українських підприємств. Серед найвідоміших – «Київприлад», «Арсенал», «Хартрон», «Південмаш», який лише з 1959 до 1991 року виготовив близько 10 тисяч ракет, що становило 60% від усього радянського виробництва.

Саме українські науковці та інженери розробили унікальні системи керування та бортової автоматики, завдяки яким космічні польоти стали можливими взагалі.

Більше цікавого дивись просто зараз у проєкті «Обережно! Фейк»:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Основа радянської космічної програми – це український інтелект…
В майбутньому, коли Україна переможу росію, зірки рф будуть виправдовуватися, але…
Додаткового розмаху додають провідні кремлівські пропагандисти…
Дітей вчать за російськими підручниками, де подається спотворена історія…
Широку інформаційну кампанію проти України рф розгорнула після 2014 року …
Дивитись більше