Голод як зброя: росія підштовхує світ до продовольчої кризи, звинувачуючи в цьому Україну

Обережно! Фейк

Російська агресія буквально призвела до глобальних проблем…

Російська пропаганда не раз використовувала фейки, щоб збурити світову громадськість. Одним із найбільш цинічних і підступних є твердження, що нібито саме Україна спровокувала розрив зернової угоди, що призвело до голоду в Африці. Але правда зовсім інша.

Україна до війни була одним із провідних експортерів зерна у світі, забезпечуючи продовольством найбідніші країни Африки. Ми постачали близько 10% світового ринку пшениці, 15% кукурудзи та понад 50% соняшникової олії. До російського вторгнення жодних серйозних продовольчих криз у цих регіонах не було.

Російська агресія проти України, одного з найбільших світових експортерів зернових, буквально призвела до глобальних проблем. Москва цілеспрямовано знищувала частину українських посівів та врожаїв, а також викрадала зерно з окупованих територій. За даними, тільки у 2022 році було викрадено понад шість мільйонів тонн українського зерна.

Через російську блокаду Чорного моря Україна не могла експортувати навіть те зерно, яке вдалося зібрати. Це призвело до різкого зростання цін на продовольство у світі. Найбідніші країни опинилися на межі голоду, адже їхня залежність від українського зерна була критичною.

Твердження росії про провину України в продовольчій кризі безглузде. До початку війни таких проблем не існувало. Саме дії росії створили глобальну загрозу, яку тепер відчувають найбідніші верстви населення по всьому світу.

Більше подробиць – дивись у сюжеті проєкту «Обережно! Фейк» просто зараз:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Основа радянської космічної програми – це український інтелект…
В майбутньому, коли Україна переможу росію, зірки рф будуть виправдовуватися, але…
Додаткового розмаху додають провідні кремлівські пропагандисти…
Дітей вчать за російськими підручниками, де подається спотворена історія…
Дивитись більше