Чи переслідують християн в Україні? Розвінчуємо російські фейки

Обережно! Фейк

Рф усіма можливими способами намагається зірвати військову допомогу Україні…

Росія проводить операцію з дискредитації України на заході, особливо в США. Кремль просуває тезу про переслідування християн в Україні. У США та багатьох західних країнах дуже сильне християнське лобі. Тому кремлівська пропаганда намагається зірвати військову допомогу Україні, звинувачуючи її у знищенні християн.

Іронія в тому, що ті самі «гуманісти-християни» закликають до насильства проти своїх сусідів і до самопожертви заради вбивства. Росіяни завжди педалювали релігійні конфлікти в Україні, починаючи з дня нашої незалежності. У далекому 1995 році в центрі Києва були спровоковані сутички між представниками РПЦ та відновленою Українською церквою.

Після Революції Гідності та отримання Томосу, що підтвердив автокефалію Православної Церкви України (ПЦУ), в москві ледь не збожеволіли. В Україні до кримінальної відповідальності дійсно притягнули деяких представників Церкви Московського патріархату. Але важливо зазначити, що це було не за їхні релігійні погляди, а за зраду Батьківщини, співпрацю з окупантами, поширення ворожої пропаганди та підрив обороноздатності України.

Церкви, які нібито «відбирають» в християн, насправді добровільно переходять до ПЦУ за рішенням самих вірян. Воно є добровільним і відображає їхню волю.

Російська пропаганда продовжує намагатися дискредитувати Україну, використовуючи релігійні теми. Але важливо розуміти, що реальні факти говорять про інше: Україна захищає свої національні інтереси і не порушує релігійні права своїх громадян.

Більше про це й інші вигадані новини рф про Україну, дивись у проєкті «Обережно! Фейк» просто зараз:

Loading...

Дивись прем’єрні випуски проєкту «Обережно! Фейк» в ефірі 2+2 щопонеділка о 18:00!

Читай також:

Новини

Всі новини
Росіяни не просто не пишаються своїми захисниками, вони їх зневажають…
Цікаво, що цей наратив вперше з’явився напередодні розвалу СРСР…
Спочатку йшлося про міфічні невеличкі групи бандерівців, а потім…
Дивитись більше