Білоруський фільм-пропаганда про «українських дітей-терористів»: як лукашенко залякує власну молодь?

Обережно! Фейк

Сюжет фільму будується навколо вигаданої історії 16-річної українки…

29 квітня 2024 року білоруський державний канал ОНТ випустив документальний фільм під гучною назвою «Діти на прицілі», де було показано, як нібито СБУ вербує білоруських підлітків для здійснення терористичних актів у Білорусі. Цей фільм став потужним інструментом пропаганди серед молоді, і режим лукашенка активно використовує адміністративний ресурс, щоб зробити його доступним для максимально широкої аудиторії. Фільм вже розміщено на офіційних сайтах шкіл, училищ, технікумів та університетів. В багатьох навчальних закладах навіть організували публічні покази з обов'язковим обговоренням.

Сюжет фільму будується навколо вигаданої історії 16-річної українки Марії Мисюк, яка нібито створила терористичну організацію «Чорні солов'ї» та залучила до неї білоруських підлітків для підриву державних установ. Відповідно до сюжету, кураторство над цими підлітками здійснювала СБУ. Однак жодних реальних доказів не надано — лише тривожна музика та суворий дикторський тон намагаються переконати глядача в правдивості історії.

Фільм став частиною пропагандистської кампанії лукашенка, метою якої є демонізація українців та залякування власних громадян. Крім того «Діти на прицілі» - це попередження для українців про небезпеку перебування в Білорусі, яка стала повноцінним учасником війни на боці росії.

Більше подробиць – у сюжеті проєкту «Обережно! Фейк»:

Loading...

Читай також:

Новини

Всі новини
Опозиціонери, журналісти та активісти регулярно стають жертвами загадкових смертей…
У сучасній рф можна вчинити найтяжчий злочин і отримати медаль…
Дивитись більше