ЗРК NASAMS захищає Білий дім, а тепер і Київ: що це за зброя і чому важлива

Нагадаємо, що саме цю систему Володимир Зеленський просив ще у березні…

Міністр оборони Резніков у Twitter повідомив, що США передадуть Україні ЗРК NASAMS, яка увійде у новий пакет військової допомоги, а також подякував Джо Байдену і Ллойді Остін:

«Дякую за ще один значний крок на підтримку України: рішення про постачання NASAMS для ЗСУ. Це збільшує наші можливості щодо захисту землі та неба. Перемога України у війні проти терористичної держави забезпечить глобальну безпеку на довгі роки!»

Нагадаємо, що саме цю систему Володимир Зеленський просив ще у березні. ЗРК NASAMS використовується Америкою для захисту стратегічно важливого повітряного простору навколо Білого дому та Капітолію в столиці Вашингтоні.

Основа NASAMS – це ракета АІМ-120 АМRААМ класу «повітря-повітря» для винищувачів. Ці комплекси стоять на озброєнні 12 країн, серед яких: США, Австралія, Норвегія, Іспанія та інші.

ЗРК NASAMS основні характеристики:

  • може випустити 72 ракети за 12 секунд
  • збиває літаки, вертольоти та крилаті ракети
  • здатна вражати цілі з відривом 160 км

Встановлена ракета АІМ-120 має досконалу радіолокаційну головку самонаведення. Завдяки NASAMS. Важливі об’єкти та міста тепер будуть у більшій безпеці. До того ж, здатність цього ЗРК знищувати балістичні ракети, стане у нагоді.

Читайте також: