Вони прославляли Україну і померли у війні за її свободу: понад 50 українських спортсменів загинули з 24 лютого

На згадку про них створили спеціальний сайт, де поіменно згадують кожного спортсмена…

Українські спортсмени. Вони прославляли нашу країну своїми перемогами, а коли настав час були першими в лавах добровольців, які пішли захищати Батьківщину та здобути головну перемогу у своєму житті – за свободу.

«Це всі наші хлопці, які займалися різними видами спорту. Є ще багато спортсменів, які зараз служать у лавах ЗСУ та ТРО. Ми вдячні всім бійцям, хто захищає нашу країну», – каже Міністр молоді та спорту Вадим Гутцай.

Олег Прудкий, 30 років, дворазовий чемпіон України з боксу

До початку війни Олег брав участь у змаганнях Світової серії боксу, у тому числі й Європи, у суперлегкій вазі. Він перший в історії черкаської області, який завоював золото у ваговій категорії до 60 кг. Олег помер на Сході, захищаючи свою країну. У чемпіона залишилася дружина та двоє дочок.

Сергій Карнаухов, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу

Сергій був неодноразовим чемпіоном всеукраїнських змагань наприкінці 1990-х та на початку 2000-х років, рекордсменом України та чемпіоном світу серед юніорів 1999 року. Шість років служив в АТО, а з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну пішов артилеристом у складі 93-ї бригади. Загинув спортсмен у Харківській області.

Гине еліта українського спорту не лише на полі бою. Катя Дяченко, 11 років, неодноразова переможниця українських змагань із художньої гімнастики. Дівчинка загинула внаслідок авіаудару по Маріуполю, завданого російськими військами.

За період з 24 лютого 2022 року, загинуло вже понад 50 спортсменів. На згадку про них створили спеціальний сайт, де поіменно згадують кожного спортсмена, який віддав своє життя у російсько-українській війні.

Подробиці – у сюжеті:

Loading...

Читайте також: