Вчений показав, що буде коли спробувати приготувати їжу в Антарктиді

Чи можливо щось приготувати за температури -70ºC? Результат просто вражає!

Астробіолог Сипрієн Версе живе на станції в Антарктиді і розповідає в соцмережі про проблемах полярників, які починаються вже під час сніданку. 

На сюрреалістичних фотографіях чоловіка мед замерзає, поки ллється з ложки на хліб, а локшина стоїть вертикально прямо в тарілці.

З початку 2017 року дослідник з Франції Сипрієн Версе вивчає льоди Антарктиди на французько-італійській дослідницькій станції "Конкордія" та веде щоденник, щоб поділитися своїм досвідом виживання в екстремальному середовищі. 

Станція знаходиться в регіоні, де температура повітря нерідко досягає мінус 80 градусів Цельсія. При цьому протягом чотирьох місяців на рік співробітникам доводиться жити без сонячного світла.

Однак Сипрієн знайшов спосіб не тільки вижити в екстремальних умовах, а й розважитися у вільний час. Коли чоловік не зайнятий збором зразків льоду і дослідженнями клімату минулих років, він веде блог, куди викладає фотографії про свої нелегкі будні. 

Наприклад, працівники "Конкордії" не можуть перекусити на ходу, адже на відкритому повітрі їжа миттєво замерзає. Це і стало головною темою фотодобірки в акаунті чоловіка.

Фото: CyprienVerseux/twitter

За матеріалами BoredPanda