Вчений показав, що буде коли спробувати приготувати їжу в Антарктиді

Чи можливо щось приготувати за температури -70ºC? Результат просто вражає!

Астробіолог Сипрієн Версе живе на станції в Антарктиді і розповідає в соцмережі про проблемах полярників, які починаються вже під час сніданку. 

На сюрреалістичних фотографіях чоловіка мед замерзає, поки ллється з ложки на хліб, а локшина стоїть вертикально прямо в тарілці.

З початку 2017 року дослідник з Франції Сипрієн Версе вивчає льоди Антарктиди на французько-італійській дослідницькій станції "Конкордія" та веде щоденник, щоб поділитися своїм досвідом виживання в екстремальному середовищі. 

Станція знаходиться в регіоні, де температура повітря нерідко досягає мінус 80 градусів Цельсія. При цьому протягом чотирьох місяців на рік співробітникам доводиться жити без сонячного світла.

Однак Сипрієн знайшов спосіб не тільки вижити в екстремальних умовах, а й розважитися у вільний час. Коли чоловік не зайнятий збором зразків льоду і дослідженнями клімату минулих років, він веде блог, куди викладає фотографії про свої нелегкі будні. 

Наприклад, працівники "Конкордії" не можуть перекусити на ходу, адже на відкритому повітрі їжа миттєво замерзає. Це і стало головною темою фотодобірки в акаунті чоловіка.

Фото: CyprienVerseux/twitter

За матеріалами BoredPanda

17062025
Завдяки всесвітній відомості Ґрети Тунберг, здається, ніби всі знають про цю юну активістку усе. Але чи багато хто чув про її молодшу сестру? 
Ви здивуєтеся, але розкіш українського бароко – це не лише про архітектуру та мистецтво. Це ще й про… шовк!
Ви коли-небудь замислювалися, скільки таємниць зберігає українська історія, особливо коли йдеться про шляхетні родини, чиї нащадки сьогодні розкидані по всьому світу?