У Швеції відкрили Музей огидної їжі (Фото)

Експонати можна не тільки помацати, а й скуштувати.

Музей огидної їжі почав працювати в шведському місті Мальме. Його творці задумалися над значенням їжі для людини і її впливом на навколишнє середовище. 

Сир з личинками, очі вівці в томатному соку, вино з мишей – всього на виставці представлено 80 експонатів.

Як відзначають автори виставки, почуття відрази з еволюційної точки зору часто допомагало людині уникати небезпечної їжі і, як наслідок, хвороб. Однак продукти можуть викликати різне ставлення у людей, наприклад, різних культур.

"Поки культурні відмінності в основному нас розділяють, саме їжа може нас пов'язувати. Поділитися їжею – кращий спосіб перетворити незнайомця на друга", – вважають творці Музею огидною їжі.

Один з головних питань, яке автори виставки задають відвідувачам: "Чи можете ви перестати вважати щось огидним, щоб прийняти екологічні продукти майбутнього".

Майже всі страви можна спробувати, якщо не збентежить їх запах і зовнішній вигляд. Поруч з деякими експонатами висять таблички "Будь ласка, чіпайте". Тут є як дійсно екзотична їжа, так і цілком зрозуміла для наших широт, наприклад, кумис.

Працюватиме Музей до 27 січня 2019 року.

Вино з новонароджених мишенят, КореяБичачий пеніс, КореяНатто – зброджені соєві боби, Японія

Кумис – кисломолочний напій з кобилячого молока, Східна Європа і Центральна Азія

Гнилий сир з личинками "Касу марцу", Сардинія

Око вівці в томатному соку, Монголія

Менудо, або мексиканська юшка з яловичого шлунку

Варене качине яйце, або балют, Філіппіни

Тарантул у фритюрі

Хаггіс, Шотландія

Мопанові черви, Зімбабве

Порося в шприцах. Це один з небагатьох експонатів, які не можна скуштувати. За допомогою нього автори показують, як вирощують свиней на забій. 

Фото: disgustingfoodmuseum

За матеріалами Тjournal

У часи воєн, революцій і хаосу важко уявити, що держава може робити ставку на музику. Але саме так вчинив Симон Петлюра — головний отаман Української Народної Республіки. 
22 вересня о 14:25 на телеканалі 2+2 відбудеться прем’єра документального фільму «Партизани. Нова історія», який розповідає про рух українського опору від 2014 року та під час повномасштабного вторгнення 
12092025
Щодня ми купуємо овочі та фрукти, але інколи вони псуються швидше, ніж ми встигаємо їх з’їсти...
12092025
Вихідні – ідеальний час, щоб відпочити від робочого тижня та зануритися у світ кінематографа. 
Після підриву Каховської ГЕС, здійсненого російськими окупантами, українська екосистема продемонструвала неймовірну здатність до самовідновлення. 
11092025
Поховання поблизу давнього храму в Перу, яке може пролити світло на криваві ритуали стародавніх цивілізацій, виявили археологи.