Про потенційну шкоду мікрохвильової печі чули, мабуть, усі. Та що робити, коли це так зручно? Така економія часу. А на кухні в офісі це взагалі єдиний спосіб підігріти страву, приготовлену вдома.
Loading...
Ми недооцінюємо вплив мікрохвиль на наш організм, поки не дізнаємося, як саме вони нам шкодять. А вони, між іншим, здатні перетворити корисну їжу на отруту. Тож пропонуємо вам рейтинг із 5 продуктів, які ніколи не потоваришують з вашою мікрохвильовкою.
#5. Фрукти та овочі
Вони – друзі нашого імунітету лише до того моменту, як ви захочете розморозити їх у мікрохвильовці. Овочі та фрукти втрачають до 60% усіх вітамінів та корисних речовин. А деякі з них, як-от баклажан, ще й насичуються канцерогенами. Ці злочинці провокують появу злоякісних пухлин у вашому організмі.
Loading...
#4. Картопля
Ця розумниця врятує від голодної смерті в момент, коли всі продукти в холодильнику закінчилися. А скільки всього з неї можна наготувати – від пюре до дерунів! Тільки от підігрівати ваші кулінарні шедеври потім не варто: вони стають дуже небезпечними для підшлункової.
Loading...
#3. Зернові каші
Гречка так класно заїдати спортивні заняття, а геркулесом радять снідати всі кому не лінь. Але під впливом надвисоких частот ці каші наповнюються величезною кількістю тих самих канцерогенів.
Loading...
#2. Яловичина
Та ж доля спіткає і соковиту відбивну, яку дружина так старанно смажила вам на обід.
Loading...
#1. Молочні суміші для дітей
Найбільшої шкоди піч завдає грудному молоку та дитячим молочним сумішам. У їхньому складі багато амінокислот, які за пару хвилин у мікрохвильовці перетворюються на нейро- та нефротоксичні ізомери. Від них страждає нервова система та нирки малят.
Loading...
#0. Будь-що, розігріте у пластиковій тарі
Хоча ми говоримо про конкретні продукти, про шкоду пластикового лотка не згадати – гріх. Що б не було в посудині, пластик у мікрохвильовці моментально віддає канцерогени в їжу. Тому він заслужено отримує гран-прі у нашому рейтингу.
Loading...
Коли мікрохвильовка почала з’являтися у кожній третій оселі, учені багато сперечалися: дійсно вона настільки шкідлива чи це просто витівки конкурентів? Продавці-консультанти в магазинах запевняють: мікрохвильовки оснащені спеціальними екранами для захисту від випромінення.
Та питання й досі залишається суперечливим. А ми пропонуємо вам дізнатися про цікавий експеримент, який поставила звичайна школярка.
Loading...
Дівчинка взяла фільтровану воду та розділила її на дві частини. Першу прокип’ятила в каструлі, а іншу – у мікрохвильовці. Коли вода охолонула, школярка почала поливати нею дві однакові рослини.
Через 9 днів стало очевидно, що експеримент завершено. Рослина, яку поливали водою з мікрохвильовки, пропала – і захисні екрани їй не допомогли.
Фото: kankerverslagen.nl