ТОП-5 кращих фільмів про українських захисників

Від гордості перехоплює подих!

14 жовтня ми відзначатимемо День захисника України, і нам справді є ким пишатися. На честь свята редакція 2plus2.ua підібрала найкращі вітчизняні фільми про героїв, які спонукають вас вкотре сказати їм «дякую».

  • «Кіборги»

Фільм Ахтема Сеітаблаєва розповість про події, які назавжди вкорінилися в пам’яті. Вересень 2014 року – українські бійці ведуть запеклу боротьбу за Донецький аеропорт. В центрі історії люди, що 242 дні не здавалися і боронили споруду. За їхню незламність їх прозвали «Кіборгами», а за подвиг – беззаперечними українськими героями!

  • «Гвардія»

Історія про добровольців, які першими кинулися на захист України. Всі вони абсолютно різні, але їх об’єднує єдина мета – захистити свою землю від ворогів.

У навчальному таборі з «новачків» формують розвідувальний взвод. Досвідчений військовий, колишній афганець на прізвище «Дід» навчає їх усім таємницям та тактикам бою – і йому вдається перетворити новоприбулих на справжніх бійців!

  • «Міф»

Стрічка покаже життя та героїчний вчинок оперного співака, який мав неповторний голос та світове визнання.

Василь Сліпак (позивний «МІФ») народився у Льовові, але завдяки своєму таланту переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там він мав усе, про що тільки можна мріяти: кар’єра, слава, кохання…

Втім, події на його Батьківщині докорінно змінюють життя чоловіка. Він брав активну участь в Революції Гідності, долучився до волонтерського руху, а коли на Сході України почалася війна – приєднався до лав добровольців. На жаль, «МІФ» загинув від кулі снайпера, але про його патріотизм та самопожертву українці пам’ятатимуть завжди.

  •  «Іловайськ»

Запеклий бій за Іловайськ: командира штурмової групи батальйону «Донбас» поранили. Він дивом залишається живим, але потрапляє на сторону противника. Там йому доведеться зустрітися віч-на-віч з російським офіцером Рунковим, для якого ця війна – не пошуки справедливості, а особиста помста.

  • «Черкаси»

Прем’єра запланована на 27 лютого 2020 року

Заснований на реальних подіях, які розгортаються у 2014 році під час анексії Криму. Воєнна драма розповідає про мужню оборону українськими моряками свого судна ‒ тральника «Черкаси». Екіпаж корабля був єдиним із тринадцяти, хто не опустив українського прапора.

Головне фото: кадр з фільму «Іловайськ»Кадр з фільму «Іловайськ»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

  1. «Додому»: Вийшов перший трейлер українського фільму, який змагатиметься за Оскар
  2. «Було не до жартів»: Що не потрапило в кадр «Братів по крові»
  3. 5 найцікавіших фільмів про прибульців, які ти захочеш негайно переглянути
  4. Хто зіграє нового Макклейна?: Disney хоче перезняти фільм «Міцний горішок»
  5. НВО зніме серіал про родину Таргарієнів