ТОП-3 найдорожчих у світі міста

Де живуть багатії?

Компанія  The Economist Intelligence Unit щорічно проводить економічні дослідження. Одні з них -  The Worldwide Cost of Living - вартість життя у світі. Рейтинг охоплює 130 міст з різних куточків світу. Для розрахунку економісти порівнюють ціни 400 різних продуктів та послуг в 90 країнах.

Цього разу, вперше за останні 30 років, вчені так і не змогли обрати абсолютного «переможця» по рівню високих цін, тож перше місце розділили одразу 3 економічні центри.

 

Сінгапур

Фото: unsplash.com

Це абсолютний лідер рейтінгу впродовж останніх 5 років. Так, наприклад, 1 кг хліба в Сінгапурі коштує 3,71 долара, пляшка вина - 23,68 долара, літр бензину - 1,56 долара. Хоча, всі ці ціни досить умовні. Така вартість хлібу обумовлена тим, що в Азії його майже не їдять, а на алкоголь і табак в країні дуже високий акцизний податок. Для порівняння: велика миска рису на фудкорті буде коштувати лише 50 центів. 

 

Париж

Фото: unsplash.com

Романтична та модна столиця завжди була дорогою. З 2003 року Париж регулярно входив в ТОП-10 найдорожчих міст, але у 2019 він вперше став “переможцем”. Середня ціна стрижки в перукарні - 120 доларів. Ціна на бензин у Франції - 1,74 долари.

 

 

Гонконг

Фото: unsplash.com

Місячна оренда апартаментів з двома спальнями в Гонконгу обійдеться іноземним громадянам приблизно в 7,5 тис. доларів. Вартість літра бензину перевищує 2 долара, а чашка кави буде мати рекордно високу вартість у світі - 8 американських доларів США.

 

Трохи нижче в рейтенгу найдорожчих міст у світі увійшли Цюріх, Женева, Осака, Сеул,  Нью-Йорк, Тель-Авів, Лос-Анджелес.  Цікаво, що у 2018 році Київ також входив в цей перелік і займав 173 місце.

Найдешевшими містами світу назвали Каракас (Венесуела), Дамаск (Сирія), Ташкент (Узбекистан), Алмати (Казахстан), Карачі (Пакистан), Лагос (Нігерія), Буенос-Айрес (Аргентина) та деякі міста Індії: Бангалор, Ченнаи, Нью-Делі.

А якщо вам цікаві подорожі, дивіться фотопідбірку про найкрасивіші мости світу.