Топ-10 порад, як не спізнюватися на роботу

Набридло спізнюватись і нічого не встигати? Скористайся цими порадами.

Не любиш спізнюватися на роботу, але щодня влітає в офіс останнім? Тобі не подобається поспішати, але замість цього нашвидкуруч збираєшся і біжиш в офіс, щоб запізнитися на кілька хвилин менше? 

Здається, що з цього замкнутого кола, коли ти нічого не встигаєш і всюди приходиш пізніше ніж треба, вже не вирватися. Адже для деяких запізнення на роботу переростає в шкідливу звичку, від якої не так просто позбутися.

Однак психологи стверджують: виробити в собі пунктуальність можна в будь-якому віці. Потрібні тільки сила волі і щоденний контроль. Пропонуємо добірку порад, які допоможуть боротися із запізненнями і сформувати у себе нову звичку.

  • Знайдіть мотивацію

Для початку потрібно усвідомити, чи хочете ви стати пунктуальною людиною. Якщо таке бажання присутнє, знайдіть для себе мотивацію.

Щойно людина усвідомлює, що запізнення заважають заробляти гроші, робити кар'єру або, наприклад, спілкуватися з друзями, можна вважати, що вона вже на шлях до успіху. 

  • Зробіть ваше пробудження незвичайним

Основні причини запізнення на роботу починаються з неохочого підйому. Почніть новий день з чого-небудь незвичайного. Найпростіше, що можна зробити – поміняти мелодію будильника на вашому телефоні. Виберіть приємний підбадьорливий мотив, якого ви не чули раніше.

  • Вранці – жодних турбот

Привчіть себе вранці виділяти тільки час на збори. Забудьте про прання, приготування вигадливих страв, прибирання та інші справи, які можуть відволікати. Якщо ж треба щось зробити до виходу на роботу – прокиньтеся раніше. Але не забувайте: вранці час біжить швидше. 

  • Приготуйте одяг заздалегідь

Як перестати спізнюватися на роботу? Всі ми чули про неймовірних людей, які з вечора готують одяг, який збираються надіти вранці. Але хто робить так на практиці? Хоча б на один день станьте таким суперменом – підготуйте комплект чистого одягу звечора. Ви відразу відчуєте себе краще, коли зрозумієте, скільки часу заощадили.

  • Приготуйте сніданок з вечора 

Снідати потрібно. Про це знають всі, однак мало хто згадує про сніданок, запізнюючись зранку на роботу. Зовсім необов'язково готувати щось екстраординарне, це може бути звичайна каша чи яєчня. Це звільнить вам силу-силенну часу.

  • Нагороджуйте себе

У боротьбі із систематичними запізненнями навіть найменша пунктуальність – це вже перемога над собою. Не соромтеся заохочувати своє старання, відзначаючи його вечірнім походом в кафе з друзями або просто шоколадною цукеркою. Система винагород у кожного може бути своя.

  • Виділіть час для непередбачуваних обставин

Так, це означає, що доведеться встати на п'ятнадцять хвилин раніше. Зате цей час можна витратити на новий, незвичний маршрут руху або нові заняття з ранку, а відсутність поспіху підбадьорить вас і мотивує на плідну працю. Крім того, потрапивши раптово в затор, ви більше не будете в паніці думати, що спізнюєтесь на роботу.

  • Щоденне планування

Ще один спосіб навчитися робити все вчасно. Записувати справи можна і в звичайному блокноті, і в електронному щоденнику в телефоні або планшеті. При цьому потрібно розставити пріоритети, виділивши найбільш важливі справи і вказавши час їх виконання. 

Це також робиться ввечері. Нехай робочий день буде розписаний з точністю до хвилини. Регулярно звіряючись з таким розкладом, ви завжди будете знати, коли і чим необхідно пожертвувати, щоб проявити пунктуальність в роботі. 

Подумайте, чи правильно розподіляєте час? Можливо, на деякі речі не варто витрачати так багато хвилин? Тільки навчившись спілкуватися з часом правильно, ви перестанете спізнюватися.

  • Скористайтеся допомогою інших людей

Попросіть своїх друзів, своїх родичів і близьких будити вас телефонним дзвінком вранці, надсилати смс-ки із нагадуванням і періодично перевіряти ваші успіхи в боротьбі зі схильністю спізнюватися. 

  • Використовуйте електронні пристрої і гаджети

Сьогодні ми живемо в епоху дивовижних технологій, що дозволяють в одному маленькому телефоні поєднати десятки або навіть сотні всіляких функцій. Скористайтеся цим, встановивши для себе зручний органайзер. Регулярно його оновлюйте, щоб нічого не забути. 

Всього тиждень зусиль – і ти станеш неймовірно пунктуальним!

  • Бонус

Якщо людина сильно перевантажує себе роботою і не дає організму вчасно відпочити, тіло починає протестувати. Трудоголік втрачає стільки енергії, що, як би не старався контролювати себе, все одно починає випускати найважливіше. Багато хто саме через втому починають спізнюватися на зустрічі або забувати про них.

Втомлений мозок вже не в змозі все контролювати. У такій ситуації потрібно виділити собі один день, щоб полінуватися.