ТОП-10 найбільш незвичайних суші у світі

18 червня – міжнародний день суші!

«Кожен день повинен бути днем ​​суші, але, як і будь-яка чудова річ, суші заслуговують власного дня». Це слова звичайного американського хлопця Кріса Де Мейна, який не уявляє свого життя без японської їжі. До речі, саме завдяки йому у світі з'явився «Міжнародний день суші».

ІСТОРІЯ СВЯТА

Почалося все з ідеї 18 червня 2009 року. Кріс настільки любить японську кухню, що одного разу вирішив створити для суші окрему сторінку у соціальній мережі Фейсбук. І яким було здивування хлопця, коли його сторінка набрала мільйони лайків. Гурмани з усього світу стали підписуватися і популярність сторінки росла з кожним днем. Тому саме 18 червня – коли була створена сторінка в ФБ – і прийнято вважати «Міжнародним днем ​​суші».

Читайте також: ТОП-10 машин з божевільним тюнінгом

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО СУШІ

А ви знали, що суші повинен готувати виключно чоловік? Раніше, ще до того, як ця японська страва стала популярною у світі і її готували лише у Японії, жінка навіть торкатися не могла до головних інгредієнтів. А все тому що у представниць прекрасної статі температура тіла вище і сира риба, нібито, швидше псувалася. Крім того, вважалося, що косметика, якою користувалися жінки, могла зіпсувати смак.

Ролл «Фугу» - найоригінальніший і небезпечний вид суші. Якщо його неправильно приготувати, то «щасливчик», який вирішив випробувати долю може померти. А все тому, що до складу цього ролу входить отруйна іглобрюха. Тому якщо ви, все ж, зважилися замовити «Фугу», поцікавтеся у кухаря чи є у нього ліцензія на його приготування. Ще цікавий факт про цей рол – його заборонено їсти імператору Японії з метою безпеки.

Читайте також: ТОП-5 цікавих фактів про ведучого Геннадія Попенка

У різні пори року популярні різні види суші. І якщо вже і їсти заморський делікатес, то тільки правильно – в певну пору року – наприклад, коли риба, з якої готують суші, знаходиться у нересті. Вважається, що саме в цей період вона найсмачніша. А в інший час року варто віддавати перевагу іншим видам суші.

ТОП-10 НАЙБІЛЬШ НЕЗВИЧНИХ СУШІ У СВІТІ

Фото: 6277.com.ua

Хана-дзусі рол у формі квітки

Фото: domoed.su

Кадзарі суші із зображенням краба

Суші у вигляді сонечок

Фото: art-eda.info

Суші у вигляді акваріумних рибок

Фото: sushi-expert.ru

Ролл тюлень

Фото: sushi-expert.ru

Суші у вигляді планети Земля

Фото: sushi-expert.ru

Суші з ведмедиками Тедді

Фото: sushi-expert.ru

Суші у вигляді овечок з мультфільму «Баранчик Шон»

Фото: sushi-expert.ru

Суші-равлик

Фото: sushi-expert.ru

Ролл з візерунком у вигляді мордочки милої панди

Фото preview: tastessence.com