ТОП-10 аналізів та обстежень, які має пройти кожен чоловік

Обов’язково для прочитання, якщо турбуєшся про своє здоров'я!

Звичка ходити до лікаря лише тоді, коли припече, це відсутність будь-якої турботи про себе. Щоб уберегтися від форс-мажорів треба раз у рік проходити список обстежень. Яких саме? Читайте в матеріалі редакції сайту 2+2.

  • Спермограма

Або обстеження на еякулянт. Часто цей аналіз назначають чоловіку, якщо він з скаржиться на дітородну функцію. Так, спермограма перевірить чоловічу фертильність, тобто, здатність зачати нащадка.  Та крім цього, за її результатами лікар бачить як розвиваються твої статеві органи та перевіряє чи не підчепив ти якихось хвороб статевої системи. Цікаво, що цей аналіз розповість не лише про твій фізичний, а й психологічний стан! Врахуй, результат залежить від твого настрою. То ж якщо ти не в гуморі – краще здавай в інший день!

Loading...

  • Аналіз простатичного соку

Або «сік простати». Цей аналіз назначає уролог. В обов’зковому порядку тим, в кого є підозра на хворобу простати. І як профілактичний – кожному чоловіку. Завдяки цьому обстеженню можна вчасно виявити простатит, рак простати і чоловіче безпліддя. Щоб здати цей аналіз, лікар проводить чоловіку масаж простати за спеціальною методикою. Рідина, яка виділяється при цьому, збирається в спеціальний контейнер. Якщо ж цей метод не спрацьовує, тоді збирається перша порція сечі, в якій є невелика кількість секрету.

  • УЗД органів мошонки та придаткових статевих залоз

До придаткових статевих залоз відносяться простата та сім’яні міхурці. Завдяки УЗД цих органів лікар перевірить твою сечостатеву систему. Наприклад, якщо є проблеми з сім’яними міхурцями – органами, які виробляють основну частину насінної рідини, то погіршується якість сперми. А це, знову ж таки, впливає на можливість стати батьком.

Loading...

  • Вірус папіломи людини високого канцерогенного рівня

Вірус папіломи може спровокувати появу на тілі та слизовій різних наростів. І це ще півбіди. Гірше, що вони мають здатність переростати в злоякісні пухлини.

Loading...

 

  • Аналіз на дослідження гормонів та  визначення рівня простатоспецифічного антигена

Якщо тобі вже за 40, додай ці дослідження в свій список. Простатоспецифічний антиген – це білкова речовина, яку виробляють клітини передміхурової залози. Саме для визначення її стану і здають цей аналіз. У чоловіків занадто високий показник смертності саме через рак передміхурової залози. Тому дослідження обов’язкове в списку. Що стосується гормонів, у список потрапляє тестостерон, пролактин, лютеінозуючий, фолікулостимулюючий гормон, естрадіол. Цікаво, що останній – це жіночий гормон. Але він є і в чоловічому організмі. Відхилення показників гормонів від норми впивають на ваш загальний стан, настрій та якість статевого життя.
 

  • Загальний аналіз крові

Аналіз відомий усім з дитинства. За його результатами можливо зрозуміти чи не хворієш ти на анамеію, захворювання  крові чи будь-які інші запальні процеси.

Loading...

  • Біохімічний аналіз крові

Результати цього дослідження покажуть яснішу картину всього, що відбувається не лише з кров’ю, а й твоїми нирками та печінкою.

  • Загальний аналіз сечі

Просто треба зранку помочитися в баночку і віднести її в лабораторію. Натомість ти отримаєш розгорнутий результат про стан твоєї сечостатевої системи. Крім того, за цими дослідженнями лікар може помітити в організмі цукровий діабет чи його первині ознаки. Ну і звичайно – нирки. Про якість їх роботи теж можна судити з цих досліджень.

Loading...

  • Аналіз крові на цукор

Нинішній темп життя і їжа на бігу збільшує цифру тих, хто страждає на цукровий діабет. Аби вчасно виявити хворобу, змінити образ життя, варто лише перевіряти рівень цукру в крові.
 

  • Флюорографія

Теж знайома процедура. За показаннями лікаря інколи її доводиться робити частіше. Але якщо причин «просвічуватися» зайвий раз немає – одного разу на рік достатньо. Так ти зможеш перевірити, що твої легені чисті і їм не страшний рак чи туберкульоз.

Будь здоровий і бережи себе!

Loading...