Топ-10 алкогольних коктейлів, щоб зігрітися взимку

Зима – це стрес, холод та зігріваючі напої. Як готувати чай, каву та глінтвейн знають всі. Тому ми зібрали для вас 10 рецептів справді цікавих зимових коктейлів для зігріву.

Почнемо з простого. Холодна кава з горіхами

Вам знадобиться:

1 чашка кави

3 столові ложки молока або вершків

2 столові ложки горіхового лікеру

Приготування:

Змішати всі інгредієнти. Подавати коктейль з льодом.


Ще простіше: Веселий гарячий шоколад
У гарячий шоколад додати 2 столові ложки пряного рому. Прикрасити маршмеллоу і м'ятною паличкою.


Коктейль з джемом

Вам знадобиться:

3 столові ложки рому

1,5 столові ложки лимонного соку

1,5 столові ложки будь-якого сиропу

1 чайна ложка з гіркою джему (наприклад, шипшини)

Приготування:

У шейкер налийте ром, лимонний сік, сироп і джем. Наповніть шейкер льодом і збовтуйте 20 секунд. Разом з льодом перелийте суміш в келих і додайте зверху джем.


Коктейль «Сніговий зайчик»

Зробіть на келиху ободок з цукру. Змішайте ром, лікер «Малібу», м'ятний лікер і прикрасьте маршмеллоу.


Коктейль «Господи Ісусе!»

Прикрасити ободок келиха цукром і корицею. Змішати горілку, лікер Baileys Espresso, апельсиновий лікер.


Коктейль «Останнє попередження для капітана Джека Горобця»

Вам знадобиться:

8-10 кавових кубиків льоду

3 столові ложки лікеру «Малібу»

молоко або кава латте

Приготування:

Змішати всі інгредієнти і прикрасити молоком або латте.


Коктейль "Від зими, з любов'ю" для компанії

Вам знадобиться:

2 пляшки Лагера

270 міліграм Вермута Долін Блан

270 міліграм хереса Москатель

300мл Імбирного чаю

12 квіточок гвоздики

2 палички кориці

Приготування:

Теплий імбирний чай, палички кориці та гвоздику в каструлі доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і дайте охолонути. Через кілька хвилин перелийте в велику ємність. Додайте Вермут, Шеррі та Лагер. Добре розмішайте. Подавайте з паличкою кориці.


Журавлиновий панч

Вам знадобиться:

700 міліграм American Gin

64 гр. Іскристого Рожевого вина

12 гр. Апероль

Журавлина

Приготування:

У глечику змішайте джин і апероль. Додайте охолоджене вино і перемішайте. Додайте свіжу журавлину для подачі.


Журавлина мула

Вам знадобиться:

450 міліграм горілки

150 міліграм соку лайма

Імбирне пиво

Журавлина та розмарин для подачі

Приготування:

Змішайте горілку та сік лайма в шейкері, наповненому льодом. Додайте імбирне пиво і легко збовтайте. Подавайте в мідній чаші та гарніром з журавлиною та розмарином.


Грушевий коллінз з корицею

Вам знадобиться:

3 столові ложки грушевої горілки

2,5 столові ложки грушевого пюре

1 столова ложка соку лайма

мед

кориця

содова або газована вода

приготування:

Додайте всі інгредієнти, крім содової, в шейкер, наповнений льодом. Збовтайте і вилийте в келих. Додайте зверху содової і прикрасьте шматочками груші і тертої кориці.