Штучне м'ясо з'явиться на полицях магазинів до 2021 року

Лідером стане стартап Memphis Meat, що свого часу почав з фрикадельок, вирощених у лабораторії.

Наразі різноманітні «зелені» і харчові проекти знаходяться на піку своєї популярності. Населення Землі зростає, тому зростає й потреба у збільшенні кількості їжі. У 2011 році Продовольча і сільськогосподарська організація ООН заявила, що на скотарство припадає 39% від тих забруднень, що виробляє сільське господарство. Тому збільшення поголів’я худоби – не вихід із ситуації. Ідея виробляти «чисте» м’ясо здається привабливою: вона вирішує проблеми з продовольством і не погіршує екологічну ситуацію. Деякі фахівці навіть стверджують, що штучне м’ясо корисніше за справжнє, оскільки воно є більш поживним і менш шкідливим.

Так, штучним м’ясом вже зацікавилися продовольчі корпорації, такі як Cargill, Nestle і Tyson. Вони поділяють думку про те, що в найближчі 25 років близько 20% світового ринку м’яса буде складати новий продукт. Такий прогноз дає аналітичне агентство GlobalData. Про це повідомляє Аgravery

Розробка штучного м’яса також принесла значні інвестиції кільком стартапам з Кремнієвої долини. Найвідомішими з них є Impossible Foods, Memphis Meat, Beyond Meat і Hampton Creek. В ці компанії повірили найбагатші люди планети. Наприклад, Білл Гейтс інвестував відразу в кілька з них. Поки що жоден з них не представив м’ясо, яке не можна було б відрізнити від справжнього, але все ж таки є певний прогрес: таке м’ясо дешевшає, а смак все більше схожий на справжнє м'ясо.

За словами виробників, штучне м’ясо, синтезоване в лабораторних умовах, обіцяє стати популярним продуктом за рахунок низки переваг: воно має смак не гірший за натуральне, при цьому містить антибіотиків, не було вирощено поруч із загазованою трасою, не передбачає вбивства живих істот і, до того ж, буде коштувати дешевше.