Росія стягує війська на кордон із Фінляндією: чому це добрий знак для України

Путінський режим зазнає геополітичних поразок у всіх куточках світу…

Дивлячись на жахи, які російська армія творить в Україні, Швеція та Фінляндія виявили бажання вступити до НАТО. Дві європейські країни десятиліттями ігнорували будь-які військові альянси і були зразками нейтралітету, доки росія не відкрила своє справжнє обличчя світові. Таким чином росія своїми діями наблизила НАТО до своїх кордонів.

На тлі подання заявок скандинавських країн на вступ до Північноатлантичного альянсу росія почала стягувати війська до кордонів із Фінляндією. Про це свідчать численні відео свідків. Однак цього разу фінів взяти на переляк не вдасться і пересування російських військ лише зміцнить позиції країни щодо вступу до НАТО, вважає військовий експерт Олег Жданов.

В 1939 Фінляндія вже пройшла горнила війни з радянською росією, що обернулося катастрофічними наслідками для агресора. СРСР втратив у тому конфлікті понад 100 тисяч солдатів. Знаючи, що таке «росія», фіни витрачають на оборону 4,2 мільярди доларів на рік. Фінляндія має 12 тисяч солдатів на регулярній основі, щорічно проходять навчання 22 тисяч нових призовників і у разі воєнного стану фіни готові мобілізувати до 900 тисяч резервістів.

Геополітичний провал росії на північних кордонах може дати Україні кілька позитивних ефектів. По-перше, виходячи з доктрини протистояння з НАТО, росії доведеться тримати і накопичувати значне угруповання своїх військ, яке має утримувати понад 1300 км кордону з Фінляндією. По-друге, необхідно будувати значну лінію оборони – це час, ресурси та гроші.

Докладніше про вступ Фінляндії та Швеції до НАТО – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також: