Прогнози Арестовича: як розвиватимуться події у війні України та росії?

Позиція України в питанні росії дуже жорстка…

Радник Офісу Президента України Олексій Арестович в інтерв'ю meduza дав свій прогноз на подальший розвиток подій у війні України та росії. За словами людини, яка передбачила в тому числі і початок війни, через два, максимум три тижні активна фаза бойових дій згасне:

«Вони до 9 травня оголошують якісь проміжні перемоги, кажуть, що завдання виконане, і пропонують розпочати переговори. Причому голосно починають кричати, що народ Донбасу вони захистили, проти України ніколи нічого не мали, забувши про свої слова, що вони нас збиралися денацифікувати за 72 години. Тут питання: чи підемо ми на переговори, чи не підемо. Тому що від нас народ вимагає воювати, знищувати їх і виганяти з нашої землі. Якщо тільки переговори будуть вдалими...»

Проте, Радник Президента каже, що позиція України дуже жорстка і він не знає чи піде на неї росія.

«Якщо не піде, це буде позиційна війна — з ударами артилерії, з рейдами спецназу, маленька та тактична, не «все за 72 години захопимо», а війна за перехрестя, за конкретну хатинку. Росія спробує накопичити ще резерви, щоб періодично робити якийсь напівнаступ. І десь до кінця серпня вони можуть спробувати ще кудись там наступити. Це буде як операція на сході з 2014 року, а то ще й менша за масштабом», - каже Олексій Арестович.

Якщо ж, за словами Радника, цей цикл провалиться, вони намагатимуться ще накопичити сили, десь у жовтні буде ще одна спроба. А далі все залежить від того, як діятимуть санкції, чи вводитимуть нові та як йтиме в Україну західна допомога. Так може й до Нового року йти.

«Треба розуміти, що це вже не буде активною війною. Переважно це буде позиційна війна з рідкісними спорадичними спробами захопити позиції по лінії фронту. Але всі майбутні операції все одно будуть меншими, ніж ця. Вже сили не вистачає на такі речі», - резюмував Арестович.

Читайте також: