Прикрутити вентиль: чи готові західні країни на повне ембарго російської нафти?

Західні партнери вже опрацьовують механізми відмови від енергоносіїв рф…

Щодня росія отримує від продажу нафти приблизно 500 мільйонів доларів. На ринок Європейського Союзу росія поставляє до 60% всієї своєї нафти та нафтопродуктів. Сьогодні стало зрозуміло, що енергоносії – це серйозна зброя та важіль впливу росії, тому майже всі країни Заходу намагаються відмовитись від російських нафти та газу.

Плануючи напад на Україну, путін вірив, що Захід недостатньо сміливий, щоб розривати з ним ділові відносини. Проте Великобританія, США, Канада та Австралія вже повідомили про ембарго. Експорт російського «чорного золота» до цих країн ось-ось припиниться.

Нові санкції та заяви західних лідерів серйозно вплинули на ціну нафти у світі. Проте економічні та енергетичні експерти заспокоюють: скоро ринок має стабілізуватися і ціни на нафту підуть на спад, як тільки на ринок надійдуть альтернативні нафтопродукти.

Наразі всі країни світу проробляють нові та дешеві маршрути постачання нафтопродуктів. У тому числі: Об'єднані Арабські Емірати, Іран, Венесуела. Для останніх це може стати шансом послабити міжнародні санкції, які раніше були введені проти них.

Детальніше про ембарго російської нафти – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Читайте також: