Потягом за кордон: 5 маршрутів з України

Пропонуємо вашій увазі добірку європейських країн, до яких українці можуть вирушити залізницею.

З 11 червня 2017 року стартував безвізовий режим України з Європою. Тепер не треба думати про візу, а можна прихопити з собою новенький біометричний паспорт і поїхати до Європи.

Україна має пряме залізничне сполучення з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Австрією та Румунією. Подорож потягом має свої плюси. Наприклад, квитки завжди мають один і той же тариф, який не залежить від курсу євро. Також можна перевозити більше багажу, на відміну від подорожі лоукостером. Ну і, звичайно, потяг – справжній порятунок, якщо у вас аерофобія.

Звичайно, є й мінуси. Наприклад, тривалість подорожі збільшується, а вартість квитка на потяг нерідко дорожче вартості квитка на літак.

  • Україна – Польща

Київ – Варшава

До Польщі щодня відправляються по чотири поїзди. Наприклад, щодня о 18:30 з Києва курсує потяг Київ – Варшава. Тривалість такої поїздки – 16 годин 29 хвилин. На вокзал "Варшава Західна" поїзд прибуває о 10 годині 59 хвилини. На східний і центральний вокзали поїзд прибуває на півгодини раніше. Під час шляху поїзд робить тривалі зупинки в польських містах. Наприклад, в місті Дорохуськ на годину, в Хелмі на 17 хвилин, Любліні на 27 хвилин і в місті Луків 12 хвилин.

Київ, Львів, Одеса – Перемишль

Новий поїзд Інтерсіті+ йде до польського прикордонного міста Перемишль. На поїзд можна сісти в Києві і у Львові. Крім цих двох головних станцій, поїзд зупиняється в Святошино, Коростені та Підзамче.

Також, з 10 грудня 2017 року "Укрзалізниця" запустила новий поїзд №36/35 Одеса–Перемишль, який ходитиме щодня. Потяг йтиме через Жмеринку, Тернопіль, Львів, Красне, Рудницю, Вапнярку, Хмельницький.

Львів – Вроцлав

Зі Львова також їздить потяг до Вроцлава, із зупинкою в Кракові. Тривалість поїздки – 13 годин.

Ковель – Хелм

Зовсім недавно державна кампанія "Укрзалізниця" запустила ще один щоденний маршрут: Ковель – Хелм. У Хелмі є зручні пересадки до Варшави або Любліна. Поїзд відправляється з Ковеля об 08 годині 37 хвилини, а прибуватиме до Хелма о 10 годині 25 хвилині за місцевим часом. Час в дорозі – трохи менше 2 годин.

  • Україна – Словаччина

До Словаччини можна доїхати на безпересадочному причіпному вагоні: Київ - Братислава. Поїзд ходить 5 днів на тиждень (не ходить по четвергах і п'ятницях), і відбуває о 23 годині 57 хвилин зі станції Київ-Пасажирський.

Зі Львова поїзд відправлятиметься о 10 годині 10 хвилин. Зупиняється в українських містах: Жмеринці, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Мукачево і в прикордонному місті Чоп.

У Словаччині поїзд зупиняється в Кошиці, Зволені і прибуває до Братислави о 5 годині 25 хвилин ранку за місцевим часом. Всього в дорозі по маршруту Київ-Братислава – 30 годин.

  • Україна – Угорщина

Щоденний потяг Київ – Будапешт відбуває з вокзалу Київ-Пасажирський о 21 годині 08 хвилин. Поїзд їде через Львів, з якого відбуває о 6 годині 46 хвилини. До Будапешту пасажири прибувають в 18 годин 37 хвилин за місцевим часом, а тривалість такої поїздки – 22 години 29 хвилин.

  • Україна – Румунія

До Румунії ходять потяги з Києва до Бухареста. Поїзд проїжджає через Вінницю, Кам'янець-Подільський і Чернівці. До Румунії потрапляє через місто Вікшани, Сучави, Бакзу. Всього в дорозі поїзд знаходиться 27 годин.

  • Україна – Австрія

З 10 грудня 2017 року "Укрзалізниця" запустила безпересадковий вагон Київ–Відень. Вагон курсує цілорічно щодня. Він відправляється з Києва о 14:07 та прибуває до Львова о 19:50. Зі Львова вагон відправлятиметься о 21:00 та прибуватиме до Відня наступного дня об 11:21.