Подорож українського сміливця на велосипеді через найбільший ліс планети

Це – Амазонський дощовий ліс, що в Південній Америці

З кожним роком бажаючих полоскотати собі нерви стає все більше. Особливо серед любителів екстремального відпочинку на природі, у джунглях. Все б нічого, але на людину у цих лісах можуть чатувати сотні небезпек – від хижих звірів до отруйних тварин. А ще гірше – є дуже висока ймовірність заблукати. Ви, наприклад, знали, що у світі є ліс, який простягається на 5 500 000 км²? Це – Амазонський дощовий ліс, що вкриває більшу частину Амазонської низовини в Південній Америці. Саме через нього проїхав сміливець з України – 35-річний одесит Руслан Верін.

Дивіться також: День обізнаності про акул: маловідомі факти і ТОП-10 гігантів

«Звук Амазонки – його ні з чим неможливо сплутати і незмога забути. Він не вщухає ні на мить, цілодобово, 365 днів на рік», - каже мандрівник.

Руслан завжди мріяв побачити звідки бере свій початок найбільша річка у світі Амазонка. Тому під час веломандрівки двома Америками подався у найзагадковіші тропічні ліси планети. Так він опинився у Перу.

«Попри те, що джунглі приховують безліч небезпек для туристів, ніхто не роздає інструкцій з необхідними правилами поведінки. Мабуть, розраховують, що самі туристи в джунглі не полізуть», - каже Руслан Верін.

Як пройшла мандрівка чоловіка, які на нього там чатували небезпеки – дивіться просто зараз у сюжеті проєкту «Загублений світ»:

Loading...

Дивіться також: ТОП-8 найдорожчих скарбів світу, яких ще не знайшли

Просто неймовірно на що може наважитися людина. Але окрім Амазонського дощового лісу у світі є ще не менш захоплюючі місця. Дивіться нашу добірку ТОП-5 найбільших лісів світу.

Сундарбанс (10 277 км²)

Фото: wikipedia

Це – найбільший суцільний регіон галофітних мангрових лісів у світі, розташований в «дельті Гангу» - в дійсності, спільній дельті річок Ганг, Брахмапутра і Меґхна. Назва «Сундарбанс» може бути дослівно перекладена як «чудові джунглі» або «чудовий ліс» з бенгальської мови.

Національний ліс Тонгасс (69 000 км²)

Фото: wikipedia

Це найбільший національний ліс Сполучених Штатів Америки. Він простягається від архіпелагу Олександра і йде до кордону з Канадою. Тонгасс розділений на 19 природних заповідників. Через віддалене розташування ліс прихистив рідкісні види рослин і вимираючі види тварин.

Вальдівські ліси (248 100 км²)

Фото: wikipedia

Розташовані ліси у центрі Західної Патагонії, переважно на території Чилі, невелика частина – у Аргентині. Тут мешкає найменший олень у світі – Пуду.

Ліс Конго (2 023 428 км²)

Фото: africaners.com

Це другий за величиною тропічний ліс в світі. З більш ніж 10000 відомих видів рослин приблизно 29% виключно місцеві. Цей ліс відіграє життєво важливу роль в підтримці екологічної рівноваги планети.

Амазонський дощовий ліс (5 500 000 км²)

Фото: economica.com.ua

Це – тропічний вологий широколистяний ліс, що вкриває більшу частину Амазонської низовини в Південній Америці. Він найпопулярніший і найзнаменитіший з усіх лісів цього списку і в світі - справжнє чудо світу! Саме тому мандрівник з України Руслан Верін поїхав саме туди.

Дивіться також: Українська Сахара: як її знайти?

Євгенія Нестеренко