Північна Корея відновила ядерні випробування: що це означає

Корейці хочуть загострити ситуацію в регіоні знову?..

КНДР заявили про поновлення випробувань ядерної зброї. 16 квітня було здійснено пуск приблизно двох ракет у бік моря. За випробуваннями особисто спостерігав лідер Північної Кореї Кі Чен Ин.

«Тактична керована зброя нового типу має велике значення для різкого покращення вогневої потужності передових артилерійських підрозділів великої дальності та підвищення ефективності дії тактичних ядерних боєприпасів», – повідомляють у КНДР.

Корейська народна демократична республіка ще 2017 року офіційно припинила ядерні випробування. Через рік там навіть показово підірвали тунель на ядерному полігоні як доказ зближення з Південною Кореєю та США.

Причиною активізації випробування ядерної зброї Північна Корея називає нібито спільні навчання Південної Кореї та США, які розпочалися 18 квітня і проходитимуть 9 днів. Своїми діями КНДР загрожує не лише своїм південним «братам» та Японії, а й іншому серйозному гравцю у регіоні – Китаю. Випробування можуть негативно вплинути на відносини між Пхеньяном та Пекіном.

Докладніше про ядерні випробування Північної Кореї – дивіться у сюжеті прямо зараз:

Loading...

Читайте також: