Пастка для ловлі риби: під Києвом знайшли унікальний історичний артефакт

Важливим етапом в дослідженні цього артефакту було його підняття та транспортування…

Спільна робота співробітників КЗ КОР «Вишгородський історико-культурний заповідник» та Моніторингової археологічної експедиції (МАЄ) Інститута археології НАН України призвела до надзвичайного археологічного відкриття минулого місяця. Біля берегів Десни, у селі Новосілки Вишгородського району Київської області була знайдена і успішно піднята з берега річки Десни «монолітна» дерев'яна конструкція.

«Попередньо, знахідка інтерпретується, як пастка для ловлі риби. Нею відгороджували певну частину ріки/запруди/стариці і потім вибирали/виловлювали здобич», - інформує Вишгородський історико-культурний заповідник у ФБ.

Важливим етапом в дослідженні цього артефакту було його підняття та транспортування, яке пройшло успішно. Зараз постають питання, пов'язані із подальшими дослідженнями та можливою реставрацією.

«Сподіваємось, що вона займе гідне місце в експозиції Вишгородського історико-культурного заповідника і слугуватиме унікальним артефактом для подальшого розуміння і вивчення традицій давньоруського Вишгорода й його околиць», - пише Вишгородський історико-культурний заповідник у ФБ.

Читай також:

Фото: сторінка у Фейсбук Вишгородського історико-культурного заповідника