Одна з найбільших сенсацій у підводній археології: 3600-річний кинджал із бронзи виявили в Анталії

Артефакт належить до мінойської цивілізації…

Підводна археологія знову дарує світу неймовірні відкриття. Цього разу в центрі уваги опинилися глибини Середземного моря біля узбережжя Кумлука, Анталія. Як повідомило видання arkeonews, під час розкопок на дні моря було виявлено бронзовий кинджал із срібними заклепками, вік якого оцінюється у 3600 років. Це відкриття вже визнали однією з найбільших сенсацій у світі підводної археології.

Артефакт, що належить до мінойської цивілізації, був знайдений серед уламків затонулого корабля, який дослідники пов'язують із стародавньою Лікією. Підводні розкопки під керівництвом доцента професора Хакана Оніза з Університету Акденіз проводяться з 2019 року. Знахідки свідчать, що корабель, на борту якого були мідні зливки, видобуті в горах Троодос, ймовірно, прямував до Криту, але зазнав аварії біля сучасного турецького узбережжя.

 «3600-річний секрет із глибин Середземного моря став відкритим», - поділився новиною про знахідку у соціальних мережах, підкресливши важливість цієї події, Міністр культури і туризму Туреччини Мехмет Нурі Ерсой.

Він також висловив подяку дослідникам за їхню невтомну працю, яка привела до цього унікального відкриття.

Розкопки на місці затонулого корабля триватимуть ще п'ять років, протягом яких дослідники планують детально вивчити всі артефакти та реконструювати історію цього загадкового судна.

Читай також:

Фото: Міністерство культури і туризму Турецької Республіки