«Не всі ракети вдається збити»: у Повітряних силах України пояснили, чому важливо не нехтувати сигналами тривоги

Зенітно-ракетні війська ЗСУ вже збили понад 500 повітряних цілей...

Нажаль, не всі ракети російських загарбників, які вони випускають у бік мирних міст України, вдається збити. Чому – пояснив під час брифінгу секретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат:

«Повітряні сили України використовують засоби протиПОВІТРЯНОЇ, а не протиРАКЕТНОЇ оборони. Їхня основна мета — ворожі літаки та вертольоти. Крилаті ракети окупантів теж збиваються, але не всі, нажаль».

Не вдається уникнути частини ударів через те, що рашистські ракети спроектовані з використанням нових технологій та можуть літати на наднизьких висотах – від 50 метрів. Тоді їх стає складно виявити, а окремих ситуаціях снаряди можуть зникати з радарів, повідомляє Ukraine NOW.

Зенітно-ракетні війська Повітряних Сил ЗСУ вже збили понад 500 повітряних цілей – крилаті ракети, БПЛА, літаки та вертольоти противника.

Не дивлячись на те, що окупант планував знищити Повітряні Сили України та отримати 100% перевагу в небі, українські пілоти, завдяки сміливості та попри знану перевагу противника, показали неймовірний рівень підготовки та проявили героїзм.

Читайте також:

Французька Полінезія асоціюється з ідилічними картинками: білосніжний пісок, пальми, що схиляються над бірюзовою водою, і повний спокій. Але …
28122025
Світ стоїть на порозі одного з найбільш енергетично потужних періодів десятиліття. Після року Змії, який зазвичай спонукає до роздумів та стратегічного планування, 2026-й вривається з динамікою, що не терпить зволікань.
Козаки не тільки били ворогів і захищали рідну землю, а й вміли влаштувати банкет, який міг позмагатися з королівськими прийомами...
Коли ми дивимося на сучасні Збройні Сили України, ми бачимо потужну машину. Але був час, коли все трималося на куртках-камуфляжах, будівельних касках і неймовірній внутрішній силі. 
27122025
Новий рік 2026 за східним календарем — це рік Червоного Вогняного Коня. Для українців цей період залишається часом незламності, тому головними критеріями святкового меню стають швидкість, енергонезалежність та використання локальних продуктів.