Можна побачити в бінокль: сумка інструментів, яку астронавти МКС випустили під час ремонтних робіт, видима для землян

Краще спостерігати, коли небо темне, але …

Астрономічні новини порадують шанувальників нічного неба – сумка інструментів, яку астронавти з Міжнародної космічної станції (МКС) випустили під час ремонтних робіт, стала видимою для земних спостерігачів, пише видання iflscience. Незважаючи на свої скромні розміри порівняно з МКС, сумка вражає своєю видимістю на небі.

Сумка, позначена кодом 58229/1998-067WC, знаходиться на орбіті, і вже зараз може бути помічена за допомогою простого бінокля та темного неба. Її блідий блиск відбиває світло Сонця, досягаючи 6-ї зоряної величини від Землі, за даними Earthsky.

Навіть невеликий бінокль для спостережень за птахами може бути достатньо ефективним для виявлення рухомої точки сумки, особливо вдалих спостережень може надати більш потужний бінокль чи невеликий телескоп. Важливо враховувати, що краще спостерігати, коли небо темне, але ще освітлене сонячним світлом, оскільки МКС знаходиться на висоті понад 400 кілометрів.

Завдяки своєму руху, сумка інструментів буде видимою лише деякий час, аж поки її орбіта не стане настільки низькою, що призведе до згоряння від тертя із зовнішньою атмосферою. Тому спостерігачам варто не пропустити цей унікальний шанс.

Читай також:

Фото: NASA TV