Корейські вчені спільно з активістами Greenpeace вивчили більше 30 марок кухонної солі, виробленої в різних країнах світу. У 90% зразків вони виявили частинки мікропластика.
Найбільшу кількість мікропластика виявили в солі, виробленій в Азії. Наприклад, в одному із зразків солі з Індонезії виявилося більше 13 000 часток мікропластика.
Мікропластиком вважаються шматочки пластику розміром менше 5 міліметрів.
"Дослідження показали, що мікропластик є в морепродуктах, дикій природі, водопровідній воді, а тепер і в солі. Ця криза була очікуваним явищем, адже мікропластик продовжує надходити в наші океани. Нам потрібно усунути саму причину пластикового забруднення. Для здоров'я людей і навколишнього середовища необхідно, щоб корпорації негайно почали знижувати використання одноразового пластику", – вважає Мікенг Кім, представник Greenpeace в Східній Азії.
За матеріалами Вокруг Света