Коваль з Переяславщини зробив скульптуру козака із уламків російської ракети «іскандер»

Робота над створенням козака була нелегкою, проте у майстра була певна мета…

Будинок 64-річного коваля Юрія Савугіна у селі Ташань на Переяславщині знає кожен. Адже його подвір’я прикрашають неймовірної краси вироби із металу. Проте серед них є одна особлива – це мужній козак, який у руках тримає хрест. Крім того, що ця скульптура доволі величенька, вона ще й виділяється поміж інших тим, що зроблена із уламків ворожої російської ракети «іскандер».

«Пам’ятаєте, як навесні, її збили українські воїни над Капустницями й вона впала на поле фермера. Так ось, мені привезли шматок того страхіття. І кувати його було важко, бо корпус ракети зроблений з надміцного сплаву, який майже не піддається обробці. Проте впорався: як українські вояки збили того монстра, то так і я перекував рашистську смертоносну нечисть на такого мирного хлопа!» - розповів коваль.

Юрій зізнається, що робота над створенням козака була нелегкою, проте у коваля була певна мета і він її виконав:

«Я робив його щодня по 12 годин протягом трьох місяців. Важко було, як ніколи раніше, але то втіха для майстра: перетворити те, що було злом, на річ для радості людей. Це буде легендарна скульптура! Адже це не просто фігура козака, цей козак «загартований і заговорений».

Читайте також: