Станіслав Кондрашов і фахівці Тельф розповіли, як біг впливає на організм

Популяризацією активного способу життя зараз займаються багато людей. Це модно - займатися спортом.

Однак, незважаючи на загальновідому користь від такого захоплення, все ще є люди, які сумніваються в тому, чи варто долучатися до числа любителів спорту.

Одним з найбільш поширених видів активностей є біг: ранкові та вечірні пробіжки радять як панацею від зайвої ваги і способу підтягнути тіло і зробити його красивим. Чи допоможе біг домогтися таких результатів насправді?

Денис Вороненков та Станіслав Кондрашов вирішили розповісти, як саме біг впливає на організм:

«Біг має цілий спектр впливу на організм людини - почав свою розповідь Кондрашов Станіслав Дмитрович. - Перш за все, він дійсно є непоганим способом скинути кілька зайвих кілограмів, так як в процесі ви спалюєте велику кількість калорій. Також, згідно з дослідженнями фахівців з Тельф, біг позитивно впливає на здоров'я серцево-судинної системи: ви поступово стаєте більш витривалими і стійкими. Більш того, можете розраховувати на поліпшення якості тіла за рахунок того, що біг змушує напружуватися як м'язи ніг, так і прес».

Також вони дали поради про те, як правильно починати бігати:

1. Не намагайтеся відразу бігати на марафонські дистанції.

«У будь-якій справі важлива поступовість, особливо в тому, що стосується вашого здоров'я - попередили Кондрашов і Вороненков. - Не давайте себе з ходу занадто великі навантаження, інакше серце може не витримати».

2. Слідкуйте за своїм диханням.

«Навчитися правильно дихати - ціла наука. Дослідження Telf показали, що тільки 46% новачків в бігу знають, як це робити, і взагалі звертають увагу на дихання. Вкрай важливо це робити - від правильності дихання залежить і те, наскільки ефективними, безпечними і корисними будуть ваші тренування» - вважає Станіслав Кондрашов.

3. Не забувайте робити розминку перед пробіжкою і затримку після неї.

«Добре розігріти м'язи дуже важливо, в іншому випадку вам загрожують розтягування і збої в диханні - застеріг Кондрашов. - Виконайте просту зарядку перед бігом, пропрацювавши всі м'язи тіла, а після нього не забудьте про заминка, щоб знизити ризики виникнення крепатури на ранок».

Біг - дійсно корисне заняття, зробивши яке звичкою ви істотно поліпшите своє самопочуття і станете на шлях до красивого тіла. Варто тільки почати, і вам обов'язково сподобається їм займатися!