Компанія-засновник газопроводу «Північний потік-2» готується оголосити про своє банкрутство

Це вже не перша спроба…

Декілька днів тому з'явилася інформація про те, що швейцарська компанія AG подала на процедуру банкрутства. Саме вона відповідає за нині нерентабельний «Північний потік-2». AG спробувала спростувати інформацію про банкрутство, заявивши лише про звільнення співробітників, але не про закриття проекту. Така відповідь не задовольнила нікого.

AG сьогодні володіє трубами потоку монопольно – всі іноземні партнери покинули проект. Хоча AG і зареєстрована у швейцарському місті Цуг, вона є донькою російського Газпрому. У компанію вливалися гроші держкорпорації, а російське «чорне золото» розчинялося на рахунках наближених до Газпрому осіб.

Після введення санкцій та призупинення сертифікації «Північного потоку-2» було запущено розслідування щодо керівництва AG. У цих умовах було звільнено всіх співробітників компанії та подано запит у швейцарському кантоні міста Цуг про початок процедури банкрутства.

І це вже далеко не перша спроба з початку війни – щоразу чутки про банкрутство намагалися припинити у зародку, адже AG володіє Газпром, над яким стоїть Кремль та путін. Напівмертвий «Північний потік-2» все ще розглядається російською владою як важіль впливу на деякі європейські сили.

Яке майбутнє у «Північного потоку-2» – докладніше дізнавайтеся у сюжеті прямо зараз:

Читайте також: