Китайські вчені створили диво-еліксир, який міг би вилікувати похмілля

Вони перевірили створені ними ліки на групі п'яних мишей…

Іноді приймати знеболювальні або напихати себе «міцним англійським» не зовсім допомагає, особливо коли справа доходить до найвиснажливішого – похмілля, яке викликає головний біль та неприємні відчуття. Проте, можливо, незабаром ви зможете попрощатися з цим жахом, тому що група вчених з Китаю стверджує, що знайшла ліки від похмілля. Про це повідомляє видання ladbible, посилаючись на дослідження, опубліковане в Journal of Microbiology Spectrum.

Щоб зменшити шкідливий вплив алкоголю на печінку та його всмоктування, науковці створили пероральний «пробіотик, що експресує hADH1B», щоб допомогти розщепити алкоголь у кишковому тракті. Вони перевірили створені ними ліки на групі п'яних мишей.

Перш ніж випробувати пробіотик, вчені зафіксували, скільки часу знадобилося п’яним мишам, щоб одужати самостійно (як виявилося, це - «шість-десять годин»). Через годину після вживання алкоголю мишей помістили до «реєстратора фізичних навантажень» і спостерігали кожні 15 секунд, щоб побачити, як швидко вони оговталися від впливу алкоголю. Хтось із них за допомогою пробіотиків, а інші – без.

«Виправляючий рефлекс використовувався як критерій для визначення сп’яніння. Якщо коротко, кожну мишу клали на спину на землю животом і кінцівками догори. Якщо миша не могла перевернутися протягом 30 секунд, вважалося, що вона втратила свій нормальний рефлекс», - пояснили китайські вчені.

Дослідження показало, що миші, які приймали пробіотик, відновили свою фізичну здатність приблизно за п’ять з половиною годин. Мишам, які не приймали пробіотик, знадобилося ще година часу.

Одна чверть мишей, які приймали пробіотик, також «не втратили свій рефлекс самовиправлення та займалися спортом протягом усього процесу», тоді як «усі миші», які не приймали його, «втратили рухову здатність після вживання алкоголю».

Пробіотик не тільки зменшив кількість алкоголю, що поглинається організмом, але й збільшив тривалість часу, протягом якого організм переносив алкоголь, а також скоротив час відновлення «після гострого алкогольного виклику».

«Ми віримо, що генетично модифіковані пробіотики дадуть нові ідеї для лікування захворювань печінки, - розповів учасник дослідження, доктор філософії Менг Донг. – Ми в захваті від покращення рекомбінантних пробіотиків при гострих алкогольних ушкодженнях печінки та кишківника».

Читайте також:

Фото: pexels