Китай допомагає росії оснащувати свої винищувачі, підводні човни та військових

Понад 84 000 відправлень зафіксовано російською митницею…

Незважаючи на міжнародний кордон санкцій та експортний контроль, Китай надає технології, необхідні російським військовим для ведення війни в Україні. Про це свідчать свіжі дані російської митниці, пише Wall Street Journal.

 «Це лише кілька десятків тисяч партій товарів подвійного призначення — товарів, які мають як комерційне, так і військове застосування — які росія імпортувала після свого вторгнення минулого року, згідно з митними документами», - пише видання.

Згідно отриманих даних Wall Street Journal, державні оборонні компанії Китаю відправляють навігаційне обладнання, технології постановки перешкод і частини винищувачів російським державним оборонним компаніям, які перебувають під санкціями.

«Росія відчуває гостру нестачу комп’ютерних мікросхем, інфрачервоних камер та радарного обладнання. І митні дані рф показують, що багато експортно-контрольованих товарів все ще протікають через такі країни, як Туреччина та Об’єднані Арабські Емірати», - пише Wall Street Journal.

Журнал проаналізував понад 84 000 відправлень, зафіксованих російською митницею в період після того, як Захід розпочав кампанію економічного тиску, зосереджену на товарах, які адміністрація Байдена позначила як критичні для російської армії

Читайте також: