Кіберполіція викрила розробника пропагандистських вебресурсів на Хмельниччині

Що відомо про злочинця?

Кіберполіцейські Хмельниччини спільно зі слідчими Хмельницького районного управління поліції викрили розробника сайтів, на яких агітували за «русский мир». Ресурси правоохоронці заблокували, з чоловіком тривають слідчі дії.

Виявилося, що порушником закону став 48-річний чоловік, який у власній оселі встановив серверне обладнання, на якому адміністрував створені вебресурси. На пропагандистських сайтах розробник розміщував публікації на підтримку росії, окупаційних адміністрацій, збройних формувань, а також виправдовування так званої «спеціальної військової операції», яка у всьому цивілізованому світі називається війною, на території України.

«Загальний об’єм пропагандистського контенту становив близько 100 терабайтів інформації, зокрема фото- та відеоматеріали щодо комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів, фото на підтримку дій незаконних збройних формувань та держави-агресора, просування ідей створення так званої «новоросії» і федералізації та популяризація «русского мира» тощо», - повідомляють у кіберполіції

Аудиторія проросійських ресурсів - понад 350 тисяч користувачів щорічно. Злочинцю загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Читай також: