Камера на вершині найвищої гори Гаваїв зафіксувала дивну поведінку зірок (ВІДЕО)

Дослідники вважають, що дивне воно пов’язане з військовим супутником GPS…

18 січня камерою на вершині Мауна-Кеа (Гаваї), біля телескопа Subaru Національної астрономічної обсерваторії Японії були зроблено серію фото, на яких видно білу кулю, яка розповсюджується та утворює спіраль, рухаючись по небу. Потім вона тьмяніє і зникає, повідомляє The Guardian.

Ічі Танака, дослідник обсерваторії, сказав, що тієї ночі він виконував іншу роботу і не відразу це помітив. Потім спостерігач, який дивився пряму трансляцію з камери на YouTube, надіслав йому скріншот спіралі за допомогою онлайн-платформи обміну повідомленнями.

«Коли я відкрив Slack, я побачив саме це, і це була для мене приголомшлива подія», — сказав Танака. 

Дослідники вважають, що дивне явище пов’язане з військовим супутником GPS, який був запущений з ракети SpaceX у Флориді. Ічі зізнався, що бачив схожу спіраль у квітні минулого року, також після запуску SpaceX, але вона була більшою та слабкішою.

SpaceX запустила військовий супутник вранці 18 січня зі станції космічних сил на мисі Канаверал у Флориді. Розташування спіралі збігалося з тим місцем, де передбачалося, що буде другий ступінь ракети SpaceX після запуску.

SpaceX не відповіла на електронний лист із проханням прокоментувати. Як виглядав вир зірок – дивись просто зараз:

Читайте також: