Газової кризи не буде: хто замінить росію як постачальника для ЄС?

Нещодавно Газпром тимчасово припинив постачання газу деяким країнам ЄС…

Нещодавно ми повідомляли про те, що Польща повністю відмовилася від російського газу. Проте понад 40% загального європейського імпорту газу йде від росії. А сам природний газ становить близько 20% в енергетичному балансі Європи. Тож, хто ж замінить росію як постачальника газу для ЄС?

Нещодавно Газпром тимчасово припинив постачання газу Польщі та Болгарії та тим країнам ЄС, що відмовилися переходити на оплату за газ російськими рублями. В Європі знову почали говорити про «газовий шантаж» з боку рф, йдеться у повідомленні центру протидії дезінформації при РНБО України.

Президент США Джо Байден заявив: «Штати не дозволять росії шантажувати Європу газом та уникнути наслідків за агресію, використовуючи нафту і газ». Сьогодні США та ЄС домовляються про гарантії енергетичних поставок на випадок надзвичайної ситуації.

У зв’язку з цим співвідношення енергетичного балансу в ЄС може змінитися та Америка, Алжир, Катар, Австралія, Нігерія, Саудівська Аравія стануть основними постачальниками зрідженого газу та нафти для Європи.

Країні-агресорці немає місця ні у світовій торгівлі, ні у радах світових країн, ні у цивілізованому світі загалом!

Слава Україні!

Читайте також: