Фотодобірка найгарніших аеропортів світу

У таких неймовірних місцях навіть затримка рейсу не буде проблемою!

Пекінський міжнародний аеропорт, Термінал 3, Китай

Двокілометрові ворота в Китай нагадують собою гігантського дракона, який причаївся біля краю льотного поля. На даху споруди архітектори створили неймовірну і запаморочливо складну сітку зі скла і металевих конструкцій.

Аеропорт Джона Ф. Кеннеді, Термінал TWA, Нью-Йорк, США

Зараз його називають просто Термінал № 5. Відкритий ще в далекому 1962 році термінал являє собою абстрактний символ польоту, за що і отримав своє прізвисько "Крилата чайка". Вперше в історії аеропортів саме в ньому з'явилися перші багажні конвеєри, електронні табло і навіть кабельне телебачення.

Денверський міжнародний аеропорт, США

Саме ця будівля зайняло перше місце в списку найбільш стійких споруд на планеті. А ще цей шедевр спростовує всі уявлення про те, як повинен виглядати аеропорт. Всіх без винятку пасажирів вражає незвичайна дах, що нагадує гігантське селище з юрт. Покриття даху – унікальна розробка, яка дозволяє взимку зберігати сонячне тепло.

Аеропорт Мадрид-Барахас, Іспанія

Цей шедевр було відкрито в 2006 році. Щорічно близько 35 мільйонів пасажирів проходять під хвилястим дахом, вистеленим бамбуком, що утримується барвистими пілонами. А скляні панелі і м'яке світло створюють відчуття гармонії та спокою.

Аеропорт Сондіка, Більбао, Іспанія

Другий у рейтингу іспанський аеропорт з'явився в 2000 році і відразу ж отримав гарне прізвисько la paloma – "Голубка", оскільки своїми обрисами нагадує цього птаха. Інтер'єр терміналу декорований мальовничими архітектурними елементами.

Міжнародний аеропорт Карраско, Монтевідео, Уругвай

Величезна розкішна дуга гармонійно вписується в місцевий ландшафт. Під нею розташувалися просторі, залиті сонячним світлом зали прильоту і вильоту. З терміналу відкривається дивовижний краєвид на злітно-посадкові смуги, а затишні тераси та комфортні зали аеропорту розроблені з метою забезпечити привітний прийом мандрівникам.

Аеропорт Марракеш Менара, Марокко

У його приголомшливою конструкції архітектори гармонійно сплели в єдине ціле динамічний темп життя і технології сучасності зі старовинними східними місцевими традиціями в мистецтві. Ажурна білосніжна будівля нагадує скоріше розкішний палац. Світло, що потрапляє всередину через оригінальні вікна, створює химерні візерунки в приміщеннях. Для збереження навколишнього середовища на даху аеропорту розташовані 72 фотогальванічні піраміди, які генерують необхідну енергію.

Аеропорт Сент-Екзюпері, Ліон, Франція

Вражаюча будівля аеропорту нагадує птаха, який розправив крила в польоті.

Міжнародний аеропорт Інчхон, Сеул, Південна Корея

З моменту свого відкриття в 2001 році, цей аеропорт постійно потрапляє в рейтинги найкращих аеропортів світу. Будівля має дуже вигідну інфраструктуру зручностей – майданчики для гольфу, казино, кімнати масажу, спальні кімнати і зимові сади. Архітектура споруди захоплює туристів своєю красою на тлі яскраво-синього моря та відразу ж знайомить з місцевою культурою. Арка даху нагадує традиційний корейський храм.

Аеропорт Чхеклапкок, Гонконг

Цей аеропорт також часто ставав володарем міжнародних нагород, як кращий аеропорт світу. Будівлю гонконгської повітряної гавані спроектовано так, що в ній дуже легко орієнтуватися. Конструктивні архітектурні елементи ніби підказують пасажирам правильний напрямок руху.

Міжнародний аеропорт Кансай, Осака, Японія

Побудований за проектом Ренцо Піано, аеропорт розташували на штучному острівці недалеко від узбережжя острова Осака. За задумом, ця споруда мала встояти проти тайфунів, високих цунамі і землетрусів. Коли 17 січня 1995 року Японію вразив землетрус силою в 7 балів, аеропорт залишився неушкоджений. Через три роки над ним пронісся тайфун, швидкість якого досягала 200 кілометрів на годину. Спорудження знову вистояло завдяки своїй феноменальній конструкції, яка за формою нагадує крило літака.

За матеріалами Мost Вeauty